Az MTVA helyreigazítja a Blikket

2014. szeptember 15.

Közleményük szerint jogi lépéseket is kezdeményeznek a Vasárnapi Blikkben megjelent valótlan állítások miatt.

″Kiiratkozhatunk″ a Google-ból

2014. május 14.

Az Európai Unió Bírósága rendkívüli jelentőségű, az adatvédelmi vitákat érintő határozatot hozott egy spanyol férfi ügyében. Kérdés, hogy mindez hova vezet.

Van joghatósága az NMHH-nak a UPC fölött

2014. április 30.

Az Európai Bíróság ítélete értelmében az NMHH indíthat felügyeleti eljárást a luxemburgi székhelyű, de Magyarországra is sugárzó UPC ellen a fogyasztóvédelmi szabályok betartatása érdekében.

Viacom és YouTube: itt a megegyezés

2014. március 21.

Bő hét éve óta tartó szerzői jogi pereskedést zártak le a megegyezéssel.

ProSiebenSat.1: időn túli ítélet

2014. január 30.

Időközben okafogyottá vált perben döntött az Axel Springer javára jogerősen egy németországi szövetségi bíróság. Közel nyolc évük ment rá.

Pert kap az orosz Facebook

2014. január 09.

Iparági nagyágyúk vélik úgy, hogy tengelyt akasztott velük az egykori Szovjetunió legnépszerűbb közösségi oldala, ezért perre viszik az ügyet.

Marlboro-per készül?

2013. október 16.

Bíróság elé viheti ügyét az ikonikus cigarettamárka gyártója, miután egy bajor hatóság betiltotta két éve futó kampányukat.

Közszolgálat csak ingyen

2013. szeptember 10.

Ezt mondta ki a napokban az olasz legfelsőbb bíróság, pontot téve ezzel egy évek óta húzódó jogi csűrcsavar végére. Azaz közmédia-adás nem kódolható.

Bodoky Tamás: ″Nincs közös mese″

Lampé Ágnes 2013. szeptember 06.

Komoly igény van oknyomozásra, tényekre, igazságra. Az emberek ugyanis haragszanak a politikára és a korrupcióra. Úgy érzik, hülyének nézik őket, és sajnálják, hogy a rendszerváltás nem sikerült. Ezért bár félnek, szívesen szivárogtatnak. Bodoky Tamást, a kétéves Átlátszó oknyomozó portál főszerkesztőjét kérdeztük.

Vége a lengyel pénzvitának

2013. augusztus 21.

Nem alakítja át markánsan a helyi PPV-piacot a döntés, de tipikusan olyan jogesetről van szó, amelyet később mindenki citálhat.

Pert nyert az Index

2014. november 27.

A Fővárosi Törvényszék első fokon elutasította a közszolgálati hírosztály vezetőjének a hírportál ellen benyújtott keresetét.