Elfordultak a lineáris tévézéstől a fiatalok az USA-ban

Elfordultak a lineáris tévézéstől a fiatalok az USA-ban

2017. szeptember 21.
61 százalékuknál már az online streaming szolgáltatók, mint a Netflix és a HBO Go az elsődlegesek a televíziós tartalom fogyasztására. A változás drámai és gyorsabb a vártnál.
A fiatalok üzenetküldőkre váltanak

A fiatalok üzenetküldőkre váltanak

2015. augusztus 24.
Idén első alkalommal mérte fel a Pew Research Center az üzenetküldő alkalmazások használatát az Egyesült Államokban (a korábbi években ezek még a mobilos üzenetküldéssel együtt szerepeltek).

Reklámból él az amerikai sajtó

2014. április 07.

A hírmédián belül a csökkenés ellenére az újságok vonzzák a legtöbb hirdetői pénzt, ugyanakkor más, jelentős bevételi forrást nemigen találnak.

Telik az amerikai webkettő-piac

2014. január 15.

A Pew Research adatai azt mutatják, hogy már alig van hová terjeszkedniük a tengerentúlon az online közösségi oldalaknak, ahol kitart a női túlsúly.

Könyvtárból nem kell e-

2012. június 25.

Bármennyire is beleszerettek az amerikaiak a mobileszközökbe, a többségnek még nem esett le, hogy ingyen is letölthet könyveket – állítja a Pew intézet.

Amerikai nagyinet

2012. június 13.

Európában a nyugdíj-, a tengerentúlon a netkorhatár mind feljebb tolása van napirenden. Az Egyesült Államokban újabb sikert értek el.

Táblagép – apróra

2012. április 12.

Érdekes összefüggéseket és közhelyszerű felismeréseket is találhatunk abban a felmérésben, amely az amerikaiak táblagép-használatát kutatta.

Hasít az e-könyv

2012. április 10.

Minden korábban gondoltnál attraktívabb, ráadásul gyorsan bővülő közönséget mondhat magáénak az Egyesült Államokban az elektronikus könyv.

Amerikai kémundor

2012. március 21.

Elég rosszul reagálnak az amerikaiak arra, ha a célzott reklámozás jegyében adatokat gyűjtenek róluk – derül ki egy friss felmérésből.

A hírekért a táblagépesek sem fizetnek

2011. október 26.

A médiatulajdonosok abban bíznak, hogy e platformokon nagyobb a fizetési hajlandóság, ám lehet, hogy csalódniuk kell.