Őrült jelenetek a Spektrumon

2019. május 13.
Az utóbbi időben számos olyan videófelvétel került napvilágra, ahol vakmerő sofőrök messze túllépve a sebességhatárt előzgetik az autókat, veszélybe sodorva ezzel nem csak saját, de mások életét is.

A brit tudósok nem viccelnek, se a teával se a tudománnyal

2018. október 11.
Októberben minden hétvégén a brit tudósok kutatásai kerülnek középpontba a Spektrumon. A Csodálatos tudomány: Adatok című sorozat október 20-án 11 órakor látható.

32 éve történt a csernobili atomkatasztrófa

2018. április 25.
A Spektrum televízió a tragédiára emlékezve április 26-án 20:55-kor vetíti a „Visszatérés Csernobilba” című dokumetumfilmet.

Debütál a Bolygónk, a Föld második évada

2018. március 14.
Hatalmas várakozás előzte meg David Attenborough legújabb természetfilm sorozatát, melyet kereken 10 évvel a Bolygónk, a Föld című sorozat után mutatott be a BBC. A filmet négy éven keresztül 40 országban forgatták, és összesen 42 operatőr keze munkáját dicséri.

Egy táncosnő is megirigyelhetné a Big Ben mozgását

2018. január 31.
A Spektrumon február 3-án induló BBC-s Hanghullámok: a fizika szimfóniái című két részes sorozat a többi közt a Big Bent is górcső alá veszi, és bemutatja, hogy hogy lehet ennyire kellemesen dallamos egy 13,7 tonnás harang zúgása.

Forradalmi találmányok a Spektrumon

2020. február 15.

Az emberiség történelmében a repülés álma sokáig csak álom maradt, de végül nem is annyira régen néhány zseniális elmének köszönhetően megváltozott a világ.

Einstein és Hawking ma a Spektrumon

2019. november 6.

Az „Einstein és Hawking, az Univerzum mesterei″ című dokumentumfilm a fizika és az univerzum iránt érdeklődőknek készült.

„Tabukról tabuk nélkül” új évad

2019. október 16.

Új évaddal jelentkezik a Spektrum saját gyártású sorozata, a „Tabukról tabuk nélkül”. Mentális betegségek, fogyatékosság, meddőség - ismét csupa tabu téma, amelyről nem merünk beszélni.

Országos premierekkel ünnepel a Spektrum

2019. július 1.

A Holdra szállás 50. évfordulója alkalmából a csatorna nyolc premierrel készül júliusban, amelyek egytől egyig a Holdra szállás és az űrkutatás témáját hozzák közelebb a nézőkhöz.