Őrült jelenetek a Spektrumon

2019. május 13.
Az utóbbi időben számos olyan videófelvétel került napvilágra, ahol vakmerő sofőrök messze túllépve a sebességhatárt előzgetik az autókat, veszélybe sodorva ezzel nem csak saját, de mások életét is.

A brit tudósok nem viccelnek, se a teával se a tudománnyal

2018. október 11.
Októberben minden hétvégén a brit tudósok kutatásai kerülnek középpontba a Spektrumon. A Csodálatos tudomány: Adatok című sorozat október 20-án 11 órakor látható.

32 éve történt a csernobili atomkatasztrófa

2018. április 25.
A Spektrum televízió a tragédiára emlékezve április 26-án 20:55-kor vetíti a „Visszatérés Csernobilba” című dokumetumfilmet.

Debütál a Bolygónk, a Föld második évada

2018. március 14.
Hatalmas várakozás előzte meg David Attenborough legújabb természetfilm sorozatát, melyet kereken 10 évvel a Bolygónk, a Föld című sorozat után mutatott be a BBC. A filmet négy éven keresztül 40 országban forgatták, és összesen 42 operatőr keze munkáját dicséri.

Egy táncosnő is megirigyelhetné a Big Ben mozgását

2018. január 31.
A Spektrumon február 3-án induló BBC-s Hanghullámok: a fizika szimfóniái című két részes sorozat a többi közt a Big Bent is górcső alá veszi, és bemutatja, hogy hogy lehet ennyire kellemesen dallamos egy 13,7 tonnás harang zúgása.

Országos premierekkel ünnepel a Spektrum

2019. július 1.

A Holdra szállás 50. évfordulója alkalmából a csatorna nyolc premierrel készül júliusban, amelyek egytől egyig a Holdra szállás és az űrkutatás témáját hozzák közelebb a nézőkhöz.

Vasúti csodák a Spektrumon

2019. június 12.

Technológiai áttörésekről számol be a csatorna legújabb, „Vasút csodák” című sorozata.

Asztronauták a Spektrumon

2019. április 11.

400 kilométerrel a földfelszín fölött jelenleg hat ember él az űrben, amihez a legjobbak között kell lenni, és számtalan követelménynek kell megfelelni.