Mégsem tárgyal a Pentagon

2010. augusztus 19.

Cáfolta az amerikai védelmi minisztérium, hogy hajlandó volna tárgyalásokba bocsátkozni a világ legismertebb dokumentum-kiszivárogtató honlapjával.

Rács mögé a médiával!

2010. augusztus 19.

A régi diktatórikus idők visszatérésétől tart több dél-afrikai újságíró-szervezet a formálódó új médiatörvény miatt. Tavalyi választási győzelme után az ANC gyorsan keresztülvitte a törvényhozáson, hogy a parlamenti többség nevezze ki és mentse fel a helyi közmédia-cég, a rádiós piacon 40, a tévésen 70 százalékos közönségaránnyal rendelkező South African Broadcasting Cooperation (SABC) igazgatótanácsát. Egy most tárgyalt javaslat szerint a kabinet ellenőrzése alá vonnák a cég pénzügyeit is.

Betiltott hullaház

2010. augusztus 18.

Nem mutogathat véres vagy erőszakos jeleneteket az egyik dél-amerikai napilap; erről már papírjuk is van. Szerintük a pártállásukkal lehet gond.

Blogban nyert a kínai újságíró

2010. augusztus 17.

Blogjával győzte le a rendőrséget egy újságíró Kínában. Azért kellett harcolnia, mert korrupcióra akadt.

Bankot fegyelmez a főnök

2010. augusztus 14.

Újabb frontot nyitott nemrégiben a (rendszerétől) független médiumok ellen Venezuela nagyhatalmú elnöke. A megoldás kreatív.

Ide a cuccot, Wikileaks!

2010. augusztus 06.

Az afganisztáni hadműveletről nála lévő iratok kiadására próbálja rábírni a Wikileaks-et a Pentagon.

Pénzhiány a sajtómúzeumban

2010. augusztus 03.

A beindításhoz szükséges pénz híján egyre csak csúszik a hamburgi sajtómúzeum megnyitása. Pedig gazdag pártoló akad – nem is egy.

Közellenség a Blackberry

2010. augusztus 03.

Lehetséges nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette a Blackberry okostelefonokat az Egyesült Arab Emirátusok telkó-főinspektora.

Bevásárolt ellenzékből

2010. július 22.

Trükkös megoldással szerzett beleszólást legfőbb bírálójában a venezuelai elnök: részesedést szerzett a tévében az állam.

Fut az elnök

2010. július 18.

Hátrahagyná birodalmát az utolsó független venezuelai médiamogul. legalábbis erről beszélt a minap egy interjúban.

Az Eurosport közvetíti az idei tenisz Laver-kupát

1 napja

Az Eurosport megállapodott az idei tenisz Laver-kupa élő és dedikált többplatformos közetítéséről több mint ötven európai piacon. A versenyt idén szeptember 20–22. között rendezik Svájcban, a genfi Palexpo-ban.