Olasz médiakarantén

2010. július 10.

Ilyen lesz a média, ha életbe lép az új törvény; ezzel a szlogennel tüntet pénteken reggel óta az olasz médiamunkások zöme.

Szerb médiabalhé

2010. július 08.

Aggódik a szerb villanyspion-törvény miatt egy regionális szakmai szervezet; a SEEMO szerint veszélyben vannak a titkos források.

Kiutált tévéelnök

2010. július 06.

A heves tiltakozások miatt lemondta hollandiai útját az iráni köztévé elnöke. Emigránsok, politikusok és médiaszervezetek is protestáltak már.

Hongkong sír

2010. július 05.

Valóban élvezhesse a sajtószabadság gyümölcseit a hongkongi média – még Kínában is. Ezért emelt szót egy helyi szakmai szervezet.

Távoli trükk ráncba szedésre

2010. július 03.

Európában szokatlannak hangzó megoldással próbálja megregulázni a kritikus sajtót egy óceániai szigetállam vezetése.

Rontottak a magyarok demokráciában

2010. június 29.

Három kategóriában lát visszalépést az egyik nagy tengerentúli polgárjogi szervezet, ezért pedig némiképp rontotta Magyarország értékelését. Három ponton látnak visszalépést; ezek egyikk epedig éppen a szabad sajtóé. A Freedom House ma tette közzé éves elemzését. A demokráciához szokó nemzetek között így is jobban állunk az átlagnál, médiafronton pedig árnyalatnyival az új tagállamok középértékénél is kedvezőbb nálunk a helyzet.

Ma döntenek a médiacsomagról

2010. június 28.

Alig két héttel az ötelemű csomag benyújtása után már dönt is a törvényhozás a médiaszabályozás átalakításának két sarkos eleméről.

IPI: mindent vissza!

2010. június 26.

Újabb nemzetközi szakmai szervezet állt be a tiltakozók sorába médiacsomag-ügyben; ők a tervezet visszavonását kérik a kormánytól.

Szlovákiában nem lesz válasz

2010. június 24.

Az elsők között módosítja a sajtótörvényt a formálódó szlovákiai jobbközép koalíció, egyebek mellett törölve a kötelező válaszadás intézményét.

Médiacsomag: vissza a feladónak

2010. június 24.

Az Európai Újságíró Szövetség (EFJ) visszautasítja a médiacsomagot, és tárgyalásokat tart szükségesnek az új szabályozás tartalmáról – áll a harminc ország negyedmillió médiamunkását képviselő szervezet közleményében, amely szerint „visszaforgatná az órát” sajtószabadság-fronton a tervezet.

Egy magyar férfi perli a Marvelt

2019. október 10.

A TMZ híre szerint Kriskó Zoltán egyszerre perel több olyan médiaórást, mint a Marvel, a Disney, a FOX, az Apple és az Amazon.

Ez kell a hazai álláskeresőknek

2019. október 10.

A magyar álláskeresők zöme az alacsony fizetés miatt mondott fel az előző munkahelyén, több mint nyolcvan százalékuk számára pedig a fejlődési lehetőség a legfontosabb – derült ki a DreamJo.bs által készített felmérésből.

Kutatást készít a cenzúráról a MÚOSZ

2019. október 9.

Arra kérik az embereket, hogy az oldalukon elérhető kérdőív kitöltésével és visszaküldésével vegyenek részt a MÚOSZ cenzúra elleni fellépését megalapozó kutatásban.