Nagy a kereslet a hamis hírekre

Nagy a kereslet a hamis hírekre

2017. július 04.
Szauer Péter, a HVG Kiadó vezérigazgatója a 4. PR Akadémia első napján tartott előadásában nem festett optimista képet a helyzetről: az objektív tényektől függetlenül az érzelmek és előítéletek uralkodnak, ezek formálják a közvéleményt. Folyamatos az ellátás hamis hírekből és a kereslet is nagy irántuk – mondta.
„Addig tudunk működni, amíg az olvasók igényt tartanak ránk″

„Addig tudunk működni, amíg az olvasók igényt tartanak ránk″

2017. március 28.
A kádári időkből ismert „aki nincs ellenünk, az velünk van” szlogen mára az „aki nincs velünk, az ellenünk van” felfogássá alakult. A HVG Kiadót megalakulása óta irányító vezérigazgató, Szauer Péter szerint a sajtó – az emberek döntő többségéhez hasonlóan – mindig igazodik, s ezt a legtöbbször úgy teszi, hogy hamarabb elkezd villogni a piros lámpa a kelleténél. Félnek támadni a hatalmat, a rossz döntéseket, a korrupciót.

Új főszerkesztő a HVG élén

2014. november 18.

Integrálják a print és a digitális szerkesztőséget. Bristolból érkezik haza az új vezető.

Megválik HVG részesedésétől a többségi tulajdonos

2014. július 30.

A kisebbségi tulajdonossal tárgyalások folynak a részesedés átvételéről. A print kiadás megbízott főszerkesztője Jakus Ibolya.

Valami történik a HVG-nél

2014. július 30.

Összehívták a teljes szerkesztőséget. Tulajdonosváltásról, főszerkesztőváltásról, összevonásról, elbocsátásokról is terjednek hírek.

Megszűnő projektek a HVG-nél

2012. május 08.

A médiacég tavaly mintegy negyedével növelte bevételét, emellé viszont 271 milliós veszteséget termelt. Bizonyos tevékenységeket átstrukturáltak.

Távozik a HVG-től Kocsis Attila

2011. szeptember 14.

Az utód kinevezéséig Szauer Péter vezérigazgató irányítja a kereskedelmi terület munkáját.

A GVH a dr. Gődénnyel hirdető céget vizsgálja

53 perce

A vizsgálatot azért indult a Nutriversum Kft. étrend-kiegészítőket forgalmazó vállalkozással szemben, mert az feltételezhetően jogsértő módon, orvos vagy egészségügyi szakember ajánlására vonatkozó állításokat tett videóiban.