Amit a frekvenciastratégiáról tudni érdemes

2016. május 26.

Az NMHH ismertette a 2016-2020 között érvényes nemzeti frekvenciaspektrum-stratégiát. A legfontosabb prioritás a mobil szélessávú szolgáltatások működési feltételeinek biztosítása, amely a földfelszíni sugárzás lekapcsolásával is összefügg.

Újabb szakaszába lép a Szupergyors Internet Projekt

2016. május 19.

Folyamatban van a pályázatok értékelése, hamarosan indulhatnak a beruházások. A projektről a mai napon rendeznek konferenciát.

Konferencia a Szupergyors Internet Projektről

2016. május 12.

Hamarosan indul a közel 100 milliárd forintos beruházást megmozgató fejlesztés, mely lehetővé teszi, hogy az ország területén belül mindenhol elérhető legyen a szélessávú internet.

Minden szegletbe internet?

Minden szegletbe internet?

2015. november 19.
Az OTT néhány évig még biztosan nem, a Szupergyors Internet Projekt (SZIP) viszont annál inkább lázban tartja a kábelszolgáltatókat. A SZIP és az élesedő verseny egyaránt a kábelpiaci konszolidáció felé hat. Kéry Ferenccel, a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség elnökével beszélgettünk.

Országos internetsebesség-mérő oldal indult

2015. augusztus 19.

Az NMHH szelessav.net honlapja független, teljes és valós információkat ad az előfizetőknél ténylegesen tapasztalt internetsebességek mértékéről.

Nem is állunk rosszul a wifivel

2015. június 09.

Legalábbis annak gyorsaságával. A Statista közölt friss adatokat.

Felgyorsítja a vezetékes hálózatfejlesztést a Telekom

2015. április 02.

A 4G hálózat bővítése mellett 440 000 háztartás számára válik elérhetővé a nagysebességű szélessávú vezetékes internet 2015 végéig.

Aláírta a frekvenciaszerződést az NMHH és a Vodafone

2014. november 03.

A szükséges hatósági okiratok birtokában a Vodafone rövid időn belül a maximális adatátviteli sebességet biztosítja majd teljes hálózatában.

Megszülettek a frekvenciapályázat eredményei

2014. szeptember 29.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) sikeresen értékesítette a szélessávra eddig nem használt frekvenciasávokat.

2017-re a világ fele netezni fog

2014. szeptember 23.

Már most is 40 százalék felett vagyunk, ami az év végére 2,9 milliárd felhasználót jelenthet globálisan.

Felértékelődik a wifi

2016. augusztus 19.

Egy most publikált kutatás eredményei azt mutatják: bármennyire gyorsulnak is a mobilhálózatok, a wifi szerepe mind nagyobb a mobil adatforgalomban.

Egyre szélesebb sávon netezünk

2016. július 8.

Az NMHH vezetékes gyorsjelentése szerint májusban tovább csökkent a DSL-, nőtt a kábelmodemes és az optikai szélessávú előfizetések száma.

Negyedével gyorsabb a net

2016. május 27.

Egy év alatt 23 százalékkal gyorsult az átlagos internetkapcsolat – kalkulálta ki most kiadott globális jelentéséhez az amerikai Akamai Technologies .