Bodoky Tamás: ″Nincs közös mese″

Lampé Ágnes 2013. szeptember 06.

Komoly igény van oknyomozásra, tényekre, igazságra. Az emberek ugyanis haragszanak a politikára és a korrupcióra. Úgy érzik, hülyének nézik őket, és sajnálják, hogy a rendszerváltás nem sikerült. Ezért bár félnek, szívesen szivárogtatnak. Bodoky Tamást, a kétéves Átlátszó oknyomozó portál főszerkesztőjét kérdeztük.

Százezrek tényfeltárásért

mwx 2012. január 13.

Jelentős anyagi támogatást kaphatnak azok a tapasztalt oknyomozó újságírók, akik tényfeltáró cikkek vagy cikksorozatok készítésére vállalkoznak.

Lázít a BBC?

2011. december 07.

Besokallt az Össz-Pakisztáni Kábeltelevíziós Szövetség, mert szerintük több nagy külföldi csatorna is az ország ellen dolgozik.

Tolmácsért kiált a világ?

2011. szeptember 13.

A globalizálódott és válság sújtotta világban mind nagyobb szükség van az ügyeket átlátó és azokat elmagyarázó újságírókra.

Jön a Wikileaks-könyv

2010. december 31.

Cellamagányában is feltalálta magát a Wikileaks arca: Julian Assange könyvet ír. Persze nem ingyen: saját közlése szerint már talált is kiadót a műre, a cég pedig – a nemzetközi érdeklődésre számítva – egymillió angol font összegű szerződést írt vele alá.

Wikileaks-klón a WAZ-tól

2010. december 18.

Meglovagolja a Wikileaks-hullámot a Magyarországon is aktív német WAZ-médiacsoport, csináltak egy „beszivárogtatóoldalt”. A feldolgozásért felelős csapat főnöke már kívánságlistát is írt. Van pár sztori ugyanis, ami szerintük a közre tartozik – de az arról szóló iratok nem kerültek nyilvánosságra. Még.

Wikileaks: válaszcsapások

2010. december 14.

Saját kiszivárogtató-oldalt alapítanak a Julian Assange frontemberrel már jogi vesszőfutása előtt összekülönbözött Wikileaks-működtetők. Nevük már van – a kérdés csak az, mikor indulnak el. A rendszer más, de a cél ugyanaz – mondják, miközben Assange ügyvédei már az amerikai tárgyalásra készülnek. Eközben az Egyesült Államok hadereje más nyomon támadja a kiszivárogtatókat.

Nemzetközi levél Orbánnak

2010. december 13.

Két nagy kiadói szervezet is aggályát fejezte ki a miniszterelnöknél a készülő hazai szakági szabályozás miatt. Ezért Orbán Viktorhoz fordultak.

Wikileaks: holland menedék

2010. december 08.

Egy holland közmédium nyújtott menedéket a Wikileaks-nek. Van is vihar az ügy körül.

Zárkában a Wikileaks-főnök

2010. december 07.

Őrizetbe vette Julian Assange Wikileaks-főnököt a brit rendőrség. Több médium már azt találgatja, mi lesz a fenegyerek és honlapja sorsa.