Az új Nielsen-mérőszámok magasabb nézettséget hoznak

2016. július 05.

A megváltozott műsorfogyasztási szokásokra reagáló új mérési módszerekkel mintegy 10 százalékkal magasabb nézettséget mutat ki a Nielsen az Egyesült Államokban.

Elindult a UPC Műsorvisszanéző

2016. június 02.

Az új funkcióval, mely a Horizon HD Médiaboxon keresztül érhető el, egy teljes héten át visszanézhetők a tévécsatornák műsorai anélkül, hogy külön be kellene programozni a felvételt.

A magyarok harmada szokott műsort rögzíteni (infografika)

2016. április 06.

A Gemius 2016-ban közzétett gemiusMobileTracking tanulmánya azon kívül, hogy a mobileszközökre vonatkozó fogyasztási szokásokat kutatta, idén az időeltolásos tévénézést és a rögzített tartalmak típusait is górcső alá vette.

Sorozatmárkázás és –kutatás

Csillag Zoltán 2016. február 19.

A Média 2.0 meetupjának legérdekesebb pillanatai a tévés piackutatásról szóltak, például először hallhattunk C3 adatokat – ráadásul megdöbbentőeket.

A háztartások 77 százaléka rendelkezik digitális vétellel

A háztartások 77 százaléka rendelkezik digitális vétellel

2016. február 16.
2015 őszén több mint 3,5 millió háztartás fizetett elő TV-szolgáltatásra Magyarországon. A Nielsen Közönségmérés Alapozó Felmérésének adatai alapján az összes tévés háztartás 77%-ában volt digitális vétel, az IPTV elterjedtsége 14%.
A szórakoztató tartalmak és a hírek dominálnak

A szórakoztató tartalmak és a hírek dominálnak

2016. január 13.
Öt óra feletti a napi tévénézésre szánt idő, amelyben továbbra is az idősebb korosztály vezet. Az országos kereskedelmi csatornák és a hírcsatornák részesedése egyaránt csökkent.

Erősödött a közszolgálati televízió

2015. október 09.

A Nielsen Közönségmérés adatai alapján 2015 harmadik negyedévében a tévézők nagyobb arányban választották az általános szórakoztató és közszolgálati csatornákat, mint az előző év azonos időszakában, miközben az országos kereskedelmi csatornák részesedése kis mértékben csökkent.

Közönségmérési megbízásokat nyert a GfK

Közönségmérési megbízásokat nyert a GfK

2015. július 06.
A szingapúri a világ első cross-platform közönségmérési megbízása - állítja a kiíró szervezet vezetője.
Minden korcsoport kevesebbet tévézett

Minden korcsoport kevesebbet tévézett

2015. április 22.
A tévézők nagyobb arányban választották az általános szórakoztató csatornákat, mint az előző év azonos időszakában. Az időeltolásos tévézés továbbra sem túl jelentős.
Minél nagyobb a képernyő, annál jobb

Minél nagyobb a képernyő, annál jobb

2015. április 02.
A különböző eszközök és a közösségi média gyors terjedése miatt a műsorszolgáltatók helyett az emberi tényezők játszanak mind fontosabb szerepet - állítja a Nielsen globális kutatása.