A digitális világ a sajtóközleményeket is utoléri

2015. december 09.

A ZOOM Report kutatásban részt vevők véleménye megoszlik a sajtóközlemények jövőjéről, de többségük átalakulásra számít a digitális megoldások előretörésével.

Új média-önszabályozási fórum indul szakmai szervezetek összefogásával

Új média-önszabályozási fórum indul szakmai szervezetek összefogásával

2015. december 07.
A Főszerkesztők Fóruma kezdeményezésére létrejött Korrektor mögött széleskörű szakmai összefogás áll, így többek között a Magyar Lapkiadók Egyesülete (MLE) és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete (MTE) is az alapítók közé tartozik. Az etikai kódex 2012-es elfogadása után ez a következő nagy lépés a minőségi sajtó felelős, transzparens és számonkérhető működése felé.

Milyen lesz az újságírás 20 év múlva?

2015. november 26.

Többek között ezzel foglalkozik egy december 7-i konferencia.

Nem kell mimózáskodni

Nem kell mimózáskodni

2015. november 24.
A minőségi gyűlölők legalább annyira hozzátartoznak egy újság működéséhez, mint a minőségi rajongók, hiszen mindkét csoport a figyelem egy-egy fajtáját képviseli – véli Balogh Ákos Gergely, a Mandiner főszerkesztője, aki azt is gondolja, hogy az újságírók nem értik a politika működését.

Átadták a Junior Prima sajtódíjakat

2015. november 19.

Hatan vehették át idén az elismerést.

Spirk Józseffel erősít a Népszabadság

2016. június 1.

A Minőségi Újságírásért-díjas újságíró számos tényfeltáró cikket, sorozatot publikált a politikai tér sajátos pénzügyeiről, hatalmi visszaéléseiről, eltűnt vagyonokról és céges háttérügyletekről.