Erősít az Euronews

2010. november 01.

Saját tévécsatornájának erősítésével javítana külső kommunikációján az Európai Bizottság. Ez pluszpénzt is jelentene az Euronews-nak.

Kuvaiti szeretettévé

2010. október 20.

Páneurópai televíziós csatornát indítana egy kuvaiti sejk. Már neki is kezdett a partnerkeresésnek. A cél: az egyetértés és a tolerancia.

Felezett Világszolgálat

2010. október 18.

Ezer embert, azaz gárdája felét is elveszítheti a BBC Világszolgálata, ha a koalíciós pártok megegyeznek a 40 százalékos büdzsécsökkentésben.

Pápa: nem kellenek celebek

2010. szeptember 18.

Ne terjedjenek tovább a felületes értékek, köztük a celebkultúra – erről beszélt Londonban a pápa.

Korán-égetés – médiahack?

2010. szeptember 17.

Megosztotta az amerikai médiaipart a szeptember 11-i Korán-égetős történet. A sztori valóban megér némi diszkussziót: egy aprócska fundamentalista keresztény közösséget varázsolt napokra a hírek és a címlapok legirigyeltebb hírpozícióiba az ötlet, hogy vezetőjük eléget kétszáz példányt az iszlám szent könyvéből. De az is hír lett, amikor vezetőjük végül visszakozott.

Korlátozott kultúrcsapás

2010. szeptember 12.

Csak sejteni lehet, mi alapján válogattak célországokat, de csak szűk körben terjesztik az arab nyelvű iráni propagandatévét.

Rádió az al-Dzsazíra

2010. szeptember 10.

Angol nyelvű arab hírtévé - másként. Új megoldással tör be néhány amerikai metropoliszba és Washingtonba az al-Dzsazíra.

Jön sok kínai domain

2010. július 13.

Több mint egymilliárd kínai ajkú netező számára könnyebbé válik a netezés nemsokára. A többiek meg pisloghatnak majd.

Afgán hírtévé – önerőből

2010. július 09.

Hazai tőkével indult el Afganisztán első 24 órás hírtelevíziója. Praktikus információkat és világképet ígér a tulajdonos.

Twitterért lapát

2010. július 08.

Utcán találta magát egy Twitter-bejegyzése miatt a CNN egyik Közel-Kelet specialistája. Olyat dicsért, akit a vezérkar szerint nem kellett volna.