Online nyomul a WAZ

2012. május 31.

Németországi regionális napilapjainak netes jelenlétét gondolta újra a magyar piacon a PLT-t és a HVG-t tulajdonló médiaház.

Megszűnő projektek a HVG-nél

2012. május 08.

A médiacég tavaly mintegy negyedével növelte bevételét, emellé viszont 271 milliós veszteséget termelt. Bizonyos tevékenységeket átstrukturáltak.

Átszab a WAZ

2012. április 09.

Átszabták a Magyarországon a Pannon Lapok Társaságával és a HVG-vel jelen lévő médiaház felsővezetését a tulajdonosok. Kettős ügyvezetést hoztak be.

Új elnökség a Repropressnél

2012. március 26.

Március 23-án tartott közgyűlést a Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Szövetsége.

Médiapiac & Kutatás 2012 konferencia: ez történt az első napon

2012. március 21.

Élőben követtük a Médiapiac & Kutatás 2012 konferencia első napjának eseményeit. A délelőtt folyamán kiderült: a médiacégek vezetői rendkívül őszintén állnak a jelen helyzethez (persze muszáj is). Az első tartalmi blokk címszavakban: innováció, kooperáció, diverzifikáció, koncentráció, edukáció. Délután az MRSZ bemutatta a 2011-es reklámtortát, amely idéntől net-net számokat tartalmaz. Így a 151,474 milliárdos szám nem vethető össze a 2010-es adatokkal. Nőtt a közterület, a rádió, az online. A záró blokk kerekasztalai média-ügynökség-ügyfél viszonyával foglalkoztak, és itt is a kooperáció volt a legerősebb hívószó. A médiajog kerekasztal legerősebb gondolata tán az volt, hogy minden sarunkat azért ne kenjük a médiatörvényre.

Kivonul a szerb piacról a WAZ

2012. február 13.

Szerbiai tulajdoni hányadának értékesítéséről tárgyal az érdekeltekkel a német médiacsoport, írja az MTI a WAZ kommunikációs igazgatójára hivatkozva.

Lezárult a WAZ Médiacsoport eladása

2012. február 02.

Hónapokig tartó tárgyalások után többségi tulajdont szerzett a kiadó társalapítójának lánya, Petra Grotkamp.

Új értékesítési vezető a PLT-nél

2012. február 01.

A Sanomához távozott Berkes Bálint helyére érkezik új szakember a médiacégnél.

Mesés kiadvány a PLT-től

2011. december 08.

A receptkönyvek után újabb kiadvánnyal jelentkezett a kiadó, ezúttal mesekönyvvel.

WAZ: a Springer is ráígér

2011. november 22.

Sajtóinformációk szerint emeli a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) médiacsoport egy részére tett ajánlatát a Springer. Más az egészre hajt.