„Addig tudunk működni, amíg az olvasók igényt tartanak ránk″

„Addig tudunk működni, amíg az olvasók igényt tartanak ránk″

2017. március 28.
A kádári időkből ismert „aki nincs ellenünk, az velünk van” szlogen mára az „aki nincs velünk, az ellenünk van” felfogássá alakult. A HVG Kiadót megalakulása óta irányító vezérigazgató, Szauer Péter szerint a sajtó – az emberek döntő többségéhez hasonlóan – mindig igazodik, s ezt a legtöbbször úgy teszi, hogy hamarabb elkezd villogni a piros lámpa a kelleténél. Félnek támadni a hatalmat, a rossz döntéseket, a korrupciót.

Valami történik a HVG-nél

2014. július 30.

Összehívták a teljes szerkesztőséget. Tulajdonosváltásról, főszerkesztőváltásról, összevonásról, elbocsátásokról is terjednek hírek.

Nő és búcsúzik az ex-WAZ

2014. január 13.

Bővítheti médiaportfólióját a Magyarországon WAZ-ként megismert, de már Funke néven futó médiaház, amelytől távozik az elsőszámú vezető.

Belgrád adja a lapot

2013. december 02.

Elegáns társaságba, a Galenika gyógyszergyár mellé került az egyik szerbiai napilap, amelyben megszüntetnék az állami tulajdonrészt.

Szinte minden print termékétől megválik az Axel Springer Németországban

2013. július 26.

Németországban az újságíró-szervezetek tiltakozását váltotta ki, hogy eladja az egyébként magyarországi lapokat is kiadó Axel Springer vállalat 9 németországi sajtótermékét, köztük regionális napilapokat, magazinokat, műsorújságokat és csak a Bild, valamint a Die Welt lapcsaládot tartja meg.