Pert indítottak a Fox televízió ellen

2017. augusztus 02.

Egy magánnyomozó pert indított a televízió ellen, azzal vádolva, hogy szándékosan, a Fehér Ház közreműködésével közölt hamis riportot.

Jön a magyar Turning Points

2014. december 19.

Új prémiumkiadvánnyal jelentkezik a hazai lappiacon a Geomédia Kiadó, mely exkluzív szerződést írt alá a napokban a The New York Times Syndicate-tel. Ez alapján a kiadó gondozza az évente megjelenő Turning Points Global Agenda magyar nyelvű kiadványát.

Bodoky Tamás: ″Nincs közös mese″

Lampé Ágnes 2013. szeptember 06.

Komoly igény van oknyomozásra, tényekre, igazságra. Az emberek ugyanis haragszanak a politikára és a korrupcióra. Úgy érzik, hülyének nézik őket, és sajnálják, hogy a rendszerváltás nem sikerült. Ezért bár félnek, szívesen szivárogtatnak. Bodoky Tamást, a kétéves Átlátszó oknyomozó portál főszerkesztőjét kérdeztük.

Interjú a svéd Kalózpárt alapítójával

2012. május 09.

A digitális technológiák hatása kettős: egyfelől minden korábbinál nagyobb lehetőséget adnak az állampolgároknak a kormányok tevékenységének kontrollálására, a transzparencia növelésére, másfelől a politikusok számára is módot teremtenek az emberek ellenőrzésére. Az, hogy soha nem látott szabadság vagy orwelli idők jönnek-e, elsősorban azon múlik, hogy kié lesz az interneten a hatalom – véli az Enter!Digital konferencia alkalmából Magyarországra érkező Rick Falkvinge. A svéd Piratpartiet (Kalózpárt) alapítóját a Foreign Policy magazin tavaly a világ száz legjelentősebb gondolkodója közé választotta, nemrégiben pedig a Time magazin jelölte a legbefolyásosabbak közé.

10 kérdés Bodoky Tamáshoz

Szalay Dániel 2012. január 12.

Lapunk 10 kérdés rovatának ezúttal Bodoky Tamás tényfeltáró újságíró, az atlatszo.hu főszerkesztője volt a vendége. Az interjú print formában februárban jelenik meg, de a téma aktualitására való tekintettel ezúttal a netes előközlés mellett döntöttünk. Szóba került a WikiLeaks, az MTVA-sok sztrájkja és az Ab-döntések is.

Bezárhat a WikiLeaks

2011. október 26.

Az alapító szerint az év végére elfogy a pénzük az amerikai pénzügyi szolgáltatók ″blokádja″ miatt.

Filmre megy a WikiLeaks

2011. július 05.

A kiszivárogtatástól rettegő kormányok és a nyomozó hatóságok után a filmipar érdeklődését is felkeltette a WikiLeaks.

Kevesek szerint bajkeverő a WikiLeaks alapítója

2011. április 28.

Az Ipsos megkérdezése alapján messze többek szerint közérdekű Julian Assange tevékenysége, mint amennyien bajkeverőnek vagy épp hősnek látják.

WikiLeaks sztori a Discovery-n

2011. február 09.

Julian Assange maga nyilatkozik a filmben, a riporterek alaposan megizzadtak, mire sikerült rábírniuk.

Megtámadták az al-Dzsazíra irodáját

2011. január 24.

Azután hatoltak a hírcsatorna ramallahi irodájába, hogy az a The Guardiannal közösen az izraeli-palesztin békefolyamatról kezdett kiszivárogtatásba.

Pert indítottak a Fox televízió ellen

2017. augusztus 2.

Egy magánnyomozó pert indított a televízió ellen, azzal vádolva, hogy szándékosan, a Fehér Ház közreműködésével közölt hamis riportot.