2011. 10. szám | Hírek

Személyi hírek

Kohanecz Margit személyében egy 15 éve az egészségügyi médiában dolgozó marketing- és értékesítési szakember került a HáziPatika.com-csoport értékesítési csapatának élére. Az új vezető szeptembertől felel a HáziPatika.com, a Babaszoba.hu és az 50plusz.hu portálok médiafelületeinek értékesítéséért, miután elődje, Balla Alexandra közös megegyezéssel távozott a cégtől.

Dr. Berki Ádám és Pál Tamás személyében két új taggal bővült a Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa. Az államfő által szeptember elsejei hatállyal kinevezett szakemberek megbízatása hat évre szól, s lejárta után egyszer meghosszabbítható. A Versenytanács hozza meg a GVH versenyfelügyeleti eljárásait elrendelő, illetve érdemben lezáró határozatokat, majd jogorvoslat esetén jogi képviselő bevonásával képviseli azokat a bíróság előtt. A Versenytanács bírálja el emellett a versenyfelügyeleti eljárás során hozott, közbenső végzések elleni jogorvoslati kérelmeket is.

Uj Péter szeptember 30-ával, „saját elhatározásából, közös megegyezéssel” leköszönt az Index éléről. A szakember egyike az 1999-ben életre hívott portál alapítóinak, a szerkesztőséget 2000 februárja óta irányította. Az Index.hu Zrt. igazgatóságának ugyanakkor távozása után is tagja maradt. Az Index főszerkesztői posztját október 1-től Mészáros Zsófia veszi át, aki 2000 óta dolgozik a médiavállalatnál, 2002-től a politika rovat vezetője, 2006 óta pedig főszerkesztő-helyettes volt. A portál közlése szerint a szerkesztőségi szavazáson a lap munkatársainak elsöprő többsége támogatásáról biztosította az új főszerkesztőt, akinek célja, hogy az eddigi független, szókimondó hagyományt folytassa.

Németh Norbert személyében e-kereskedelmi termékigazgatót nevezett ki a Sanoma Media szeptember 6-i hatállyal. Leigazolásának oka, hogy a cég a jövőben nagyobb hangsúlyt kíván fektetni a tranzakciós piaci jelenlétre. Ennek egyik lépése, hogy külön szakembert dedikál mind az e-kereskedelmi termékek, mind a digitális szolgáltatások (classified és listings termékek) élére. Az utóbbi terület igazgatója Szigetvári József marad. Németh Norbert lapigazgatóként négy évet már töltött a Sanománál, legutóbb pedig a Kupon Világ operatív igazgatójaként dolgozott.

Emil Jersing lett a Kupon Világ új operatív igazgatója ez év szeptemberétől. A szakember korábban a Groupon Belgium cégvezetői, illetve a Kupon Világhoz hasonlóan a Rebate Networkshöz tartozó ukrán Gorod 24 stratégiai tanácsadói és ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be. Emellett az általa alapított Notelapierdas dél-amerikai közösségi vásárlási szolgáltatás ügyvezetőjeként, illetve a hasonló profilú ázsiai DealKerennél stratégiai tanácsadóként és ügyvezetőként tevékenykedett egykoron.

Dobos Menyhért lett a Duna Tv vezérigazgatója, miután Ókovács Szilveszter az Operaház kormánybiztosi pozíciójáért otthagyta a köztévét. Az MTVA tartalom-előállításért felelős korábbi vezérigazgató-helyettese szeptember 21-étől tölti be a tisztséget. Mellette a Médiatanács második jelölési körében Stein Róbert, az MTVA regionális hálózatának irányításáért és kisebbségi műsoraiért felelős főszerkesztő volt még versenyben.

Rendes Zoltán az RTL Klub marketingigazgatójaként folytatja pályafutását október elsejétől. A szakember ezt megelőzően a TV2 megbízott marketing- és kommunikációs igazgatója volt, ezt a posztot 2011 márciusától, Rényi Ádám távozását követően töltötte be egészen július végéig. (Rendes Zoltán portréja lapunk 50. oldalán olvasható). Nem ő az egyetlen ex-TV2-s, aki az RTL-nél kötött ki: Nagy Gábor, a TV2 kreatívosztályának korábbi vezetője szeptember óta dolgozik a konkurens csatornánál beszerzési vezetőként.

Nyitrai Zsolt infokommunikációs államtitkár távozott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, s egyúttal meg is szűnt az államtitkársága. A szakember a jövőben a nemzeti konzultációk szervezésével, lebonyolításával kapcsolatos feladatokat látja el.

Kövesdi Péter, a Független Hírügynökség egykori alapító-főszerkesztője irányítja a Hír24 szerkesztőségét szeptember 15-étől, miután Haintz Attila korábbi vezető szerkesztő más megbízatást kapott a Sanoma hírportáljánál. Kövesdi Péter feladata többek között az lesz, hogy új tartalmakkal és szolgáltatásokkal erősítse a hírportál pozícióját, koncentrálja a Sanoma hírtermékeinek jelenlétét, és azokat integrált szerkesztőséggel működtesse.

Lukács Marianna váltotta Vajdics Enikőt a Figyelőt kiadó Word Communications ügyvezető igazgatói posztján, miután 10 százalékos tulajdonrészt szerzett a médiacégben. Vajdics Enikő a továbbiakban kiadóigazgatóként tevékenykedik a vállalkozásnál. Közös megegyezéssel távozott ugyanakkor Ruszkai Nóra, aki tanácsadóként működött a Word Communications mellett a Figyelő-akvizíciót követően.

Kocsis Attila kereskedelmi és stratégiai igazgató október végén távozik a HVG Kiadótól. Utódja megtalálásáig ideiglenesen Szauer Péter vezérigazgató irányítja a kereskedelmi csapat munkáját. Kocsis Attila 2010. május 15-ével érkezett a HVG-hez, miután Breitner Miklós az év elején nyugdíjba vonult. A hónap végével leköszönő szakember korábban a Viasat Hungária vezérigazgatója volt. A médiavállalat tavaly júniusban jelentette be, hogy összevonja print- és online értékesítését. Erre az integrációra a tartalomgyártás területén is sor került.

Balasi Tamás saját kérésére, közös megegyezéssel távozott a Zöld Újság Zrt. főszerkesztő-kiadóvezetői pozíciójából. A szakember szeptember 14-ével ment el a cégtől, melynek portfóliójába a Világgazdaság, a Manager Magazin és a Harvard Business Review tartozik. A szerkesztőség irányítását Újvári Miklós felelős szerkesztő vette át, a kiadói feladatokat pedig az elmúlt évi átszervezésnek megfelelően továbbra is az Axel Springer-csoport szakrészlegei látják el.

Tímár Gigi lett a Piac és Profit online felületének főszerkesztője. A szakember közel négy éve dolgozik a kiadónál, s különböző újságírói feladatokat látott el kinevezése előtt. A pozícióban Rajczy Gábort váltotta. A kiadónál integrálták a print és az online változat szerkesztőségét is, hogy közelíteni lehessen egymáshoz a két eltérő stílusú és tartalmú kiadást.

Steve Varcoe értékesítési igazgatóként, Megyeri András pedig üzletfejlesztési igazgatóként folytatja pályafutását, miután szeptemberben átszervezte kereskedelmi szervezetét a TV2. Ezáltal a két szakember mellérendelt pozícióba került az új struktúrában. Az ezt megelőző felállás szerint Megyeri András üzletfejlesztési osztályvezetőként a kereskedelmi igazgatói posztot betöltő Steve Varcoe alatt dolgozott, majd kereskedelmiigazgató-helyettesnek is kinevezték. A lépéstől a TV2 a működés hatékonyabbá tételét várja.

Zámbó Balázs lett a BMW Motorrad kelet-közép-európai piacokért felelős marketingmenedzsere. A cégnél újonnan létrehozott pozíciót ez év szeptemberétől tölti be a szakember, aki régiós megbízatása mellett továbbra is felügyeli a magyar piacon zajló értékesítést. Zámbó Balázs 16 éve foglalkozik motorokkal: 1995-től 2000-ig a Hondánál, majd 2001-től a BMW motorkerékpárok akkori importőrénél, a Wallis Motor Kft.-nél dolgozott. 2006-tól pedig a motorok honi értékesítéséért felel.

Dr. Keresztesi Péter lett október elsejével az Inform Média-csoporthoz tartozó Szuperinfó Média Kft. ügyvezető igazgatója. E poszton fő feladata a cégcsoport ingyenesmédia-portfóliójának fejlesztése és piaci újrapozicionálása lesz. A szakember 2007 óta a Théma Lapkiadó ügyvezető igazgatója volt, innen érkezett az új pozícióba. Ebben az évben a Magyar Lapkiadók Egyesülete elnökségi tagjának is megválasztották.

Az Év honlapja lett az okosanapenzzel.hu

2 napja

Tavaly is díjat nyert a Pénzügyminisztérium weboldala, amely így két egymást követő évben lett az Év honlapja a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) pályázatán.

Elhunyt Swendt Pál

2021. január 13.

A Magyar Nemzet belpolitikai rovatvezető-helyettese, újságírója 56 éves volt.