2011. 11-12. szám | Hírek

Személyi hírek

L. Simon László, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának elnöke váltotta Jankovics Marcellt a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) élén. A politikus az október 15. óta betöltött új pozíciója mellett megőrizte a korábbit is. A személycserét azzal indokolják, hogy „a 2012. évi költségvetés más szempontokat előtérbe helyező és más koncepciójú irányítást ad a Nemzeti Kulturális Alap és annak pénzügyi kerete felosztásáról döntő bizottság számára”.

Damjanovich Nebojsa az elmúlt tíz évben folytatott független tanácsadói tevékenység után megbízott marketingigazgatóként érkezett a Vaterát is üzemeltető allegroup.hu Kft.-hez. A pozíciót előzőleg Lakinger József töltötte be. Az új vezető kinevezése október 3-ától az év végéig szól. A szakember korábban már dolgozott az allegroup.hu-val.

Nagy László, a TV2 korábbi salescsoportvezetője ügynökségi oldalon folytatja. A szakember az MPG médiaügynökséghez igazolt mint branded entertainment specialist. Ezen poszton a televíziós non-spot megoldásokkal foglalkozik. A pozíció korábban nem létezett a cégnél, azt – részben az új médiatörvény lehetőségei nyomán felerősödött – ügyféligények hívták életre. Nagy László karrierjét a TV2-nél kezdte 2001-ben mint sales executive, majd egyéves viasatos kitérő után ez idáig a csatornánál tevékenykedett.

Földesi Tamás irányítja a Havas-csoport hazai digitális csapatainak munkáját októbertől. Ez a Havas Digital Hungary és az Euro RSCG Digital egyidejű vezetését foglalja magában. A szakember korábban dolgozott a red-stars egyik tulajdonos-vezetőjeként, majd az Arcusnál. Ezt követően több mint három éven át a Café Reklám online igazgatója volt. Legutóbb az Addict Interactive ügyfélkapcsolati igazgatói pozícióját töltötte be.

Macher Szabolcs váltotta Bíró Pált az R-Time ügyfélkapcsolati igazgatói posztján. Az újonnan kinevezett szakember november elsejétől a non-spot és az online felületek értékesítéséért, illetve az üzleti kommunikációért felelős csapatokat irányítja. Macher Szabolcs 2007 óta dolgozott a Mattai tanácsadójaként, előtte négy évig az OMD Hungary és az OmnicomMediaGroup ügyvezetője volt. Elődje, Bíró Pál több mint kilenc év után távozik a sales house-tól, s a Google Magyarországnál folytatja pályafutását.

Dr. Rozgonyi Krisztina, az NMHH-előd Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) volt elnöke, a PRK Partners nemzetközi ügyvédi iroda partnere lett a Világbank kelet-európai és közép-ázsiai infokommunikációs és technológiai fejlesztési projektjének igazgatója. A szakember ezzel párhuzamosan továbbra is részt vesz a szerb kormány részére nyújtott, a digitális átállást támogató tanácsadói projekt jogi munkáinak irányításában, és folytatja tevékenységét a PRK Partners regionális TMT (Telecommunication, Media & Technology) üzletágának vezetőjeként is.

Kovács Péter az in-store kommunikációban eltöltött több mint tíz év után távozott a POS Media Célcsoport Hungary in-store stratégiai igazgatói pozíciójából. Eddigi feladatait Neff Nikolett vette át. Továbbra is maradt ugyanakkor a cég mellett a leköszönt szakember: határozatlan ideig tanácsadóként támogatja a munkát.

Rácz Brigitta lett a Femina.hu lapigazgatója, miután 2007 óta főszerkesztőként dolgozott a női portálnál. A szakember 2001-től tevékenykedik online területen, kezdetben az akkor indított Nők Lapja Cafe közösségi koordinátori, később projektmenedzseri tisztségét töltötte be. Mostani kinevezését a Femina.hu fejlesztési tervei tették szükségessé. Helyére szeptemberben Pákozdi Gabriella érkezett főszerkesztőnek, aki 2007-ben kezdte internetes pályafutását egy kulturális portál vezető szerkesztőjeként. 2008-ban került a Feminához, ahol először szerkesztőként dolgozott, majd a Sztár rovat vezetője lett. További karrierhír a site-nál, hogy Szakály Andrea személyében új marketingmenedzsert neveztek ki. A szakember 2001-ben a Nők Lapja Cafe alapító főszerkesztője volt. 2003-ban saját céget hozott létre, és nyolc évig webfejlesztéssel és webdizájnnal foglalkozott.

Vékási Andrea lapigazgató lett a Nők Lapja főszerkesztője, miután Molnár Gabriella 11 év után, október 21-ével távozott a posztról. Vékási Andrea 2002 óta dolgozik a női hetilapot megjelentető Sanománál, új pozíciójában főszerkesztő-lapigazgatóként a Nők Lapja vezetése, mellette lapigazgatóként a Nők Lapja-különszámok, a Nők Lapja Psziché és a Nők Lapja Ezotéria irányítása a feladata. Molnár Gabriella a médiavállalat tájékoztatása szerint a kiadónál marad, s ott „stratégiai feladatot kap”.

Kereszty Gábor, a Viasat kreatívigazgatója közös megegyezéssel távozott munkahelyéről, mivel nem értett egyet a médiacég hosszú távon követendő stratégiai irányvonalával. További változás, hogy Csényi Kati hazai és regionális tartalomfejlesztési igazgatóként folytatja pályafutását a vállalatnál, helyére november 7-étől Szőllőssy Gábor, a Story-csatornák műsorbeszerzéssel foglalkozó szakembere érkezett programigazgatónak. A programing átszervezésének oka, hogy jelentősen megnövekedett a saját gyártású produkciók mennyisége.

Haraszti Edina váltotta Pócsik Anitát a Marquard Media gondozásában megjelenő InStyle élén. Haraszti Edina 15 éve dolgozik szabadúszó újságíróként, szerkesztőként és stylistként magyar és nemzetközi divat-, illetve életmódmagazinoknak, szakmai lapoknak. 2008 óta vezető szerkesztője, 2011 januárja óta pedig főszerkesztője volt az Aheadmedia kiadványainak, a Flair és a H.O.M.E magazinnak. Pócsik Anita a továbbiakban kizárólag az Éva magazinra fókuszál, melynek indítása óta, közel öt éve főszerkesztője.

Gazda Albert tölti be az Origo főszerkesztői pozícióját november 2. óta. A portál közleménye szerint a tulajdonosok „a piacvezető pozíció egyértelművé tételét” várják tőle. (Gazda Albertről készült portrénkat lapunk 50. oldalán olvashatják.)

A Sanoma Media kereskedelmi igazgatóságának átszervezése nyomán hat értékesítési igazgatóval támogatja Steff József kereskedelmi igazgató munkáját a médiacég. Martis István, a Profession.hu értékesítési vezetője digitálisszolgáltatás-értékesítési igazgatóként folytatja. Ritter Tamás BTL értékesítési igazgatóként a teljes márkamagazin-, márkakiterjesztés- és rendezvényszponzorációs üzletág fejlesztéséért, az integrált kommunikációs megoldások fejlesztéséért és koordinálásáért felel. May Józsefet a Sanoma Media megerősítette eddigi pozíciójában: a Story4 és Story5 csatornák értékesítését végző csapat vezetőjeként tevékenykedik.

Kívülről érkezett Márkus Krisztina, akit november elsejével ügynökségi és magazinértékesítési igazgatóvá neveztek ki. A szakember előzőleg a Universal McCann médiavásárlási igazgatója volt. Jákó Eszter értékesítési termékfejlesztési és támogatási igazgatóként kezdett a médiavállalatnál szeptember elején. Korábban hét éven keresztül az E.ON Hungária marketingvezetői, előtte öt évig pedig a UPC Magyarország stratégiai marketingigazgatói posztját töltötte be. Berkes Bálint digitális hirdetésértékesítési igazgatói pozícióban tért vissza november elején a Sanomához, ahol egykor a kiemelt ügyfelekkel való kapcsolattartás volt a feladata. 2009 és 2011 októbere között a Pannon Lapok Társasága országos értékesítési vezetőjeként dolgozott.

Elindul a Budapest Kertmozi

1 napja

A megmozdulás elsődleges célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése.

Kutatást készített az IKEA

1 napja

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.

Megérkezett a YouTube Kids Magyarországra

1 napja

A YouTube Kids egyszerűbbé teszi, hogy a gyerekek számára kedves rajzfilmeket keressünk, mondókákat hallgassunk, valamint megtaláljuk a választ különféle tudományokkal vagy természettel kapcsolatos kérdésekre.

Megújult a Safer Internet Program honlapja

2 napja

Az oldal működtetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az európai SIP hazai tudatosságnövelő központja, konzorciumvezetője és hotline-szolgáltatója.

Még nagyobb tévé?

2 napja

Az átlagos méret az elmúlt öt évben 40-ről közel 48 colosra nőtt , ez pedig a magyar otthonokban is meglátszik.