2011. 5-6. szám | Hírek

Személyi hírek

Závodszky Zoltán, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szolgáltatási vezérigazgató-helyettese május 12-ével közös megegyezéssel távozik posztjáról. Utódját lapzártánkig nem nevezte meg Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója.

Fazekas Ildikó tölti be újabb három évig a reklámokkal foglalkozó európai önszabályozó szervezeteket tömörítő EASA elnöki tisztségét. A hazai Önszabályozó Reklámtestület főtitkáraként is tevékenykedő szakembert második alkalommal választották meg a pozícióba. „Az országok közötti kapcsolattartás erősítése az egyik célkitűzésem volt az első megválasztásom alkalmával, és büszke vagyok arra a nyitottságra és együttműködésre, amely megvalósult” – mondta el elismerése kapcsán Fazekas Ildikó.

Földesi Tamás, a Café-csoport korábbi online igazgatója mint ügyfélkapcsolati vezető csatlakozott az Addict Interactive ügynökség csapatához. A szakember a Café-csoport előtt az Arcus Interactive Group client service directoraként tevékenykedett, ezt megelőzően alapítója volt a red-stars ügynökségnek, még korábban az IDG Lapkiadó kommunikációját irányította. Mellette Hlivják Richárdot igazolta le az új irodába költözött ügynökség: ő a médiadivízió vezetője lett. Utóbbi szakember az elmúlt hét évet az MC MediaCompany médiaügynökségnél töltötte különböző pozíciókban, korábban pedig a D’Arcy Wunderlandnál, illetve a Szerencsjáték Zrt. saját reklámügynökségénél, a Fortuna Kft.-nél dolgozott médiatervezési területen.

Wimmer Tamás irányítja március 28-ától a Gemius Hungaryt. Az új cégvezető pályáját a Magyar Televíziónál kezdte, ahol az idő előrehaladtával szenior értékesítési és marketingmenedzser lett. Dolgozott az HBO Central Europe Budapest és a Sony Pictures Television International Networks Budapest kötelékében is, ezt követően pedig a The Walt Disney Company/ESPN Worldwide felkérésére csatlakozott annak londoni csapatához. A szakember hat év után váltja a poszton Ács Tamást, aki a kutatócég nemzetközi csapatában folytatja mint brand evangelist. E pozícióban az idén megújult gemiusDirectEffect ügynökségi hirdetéskiszolgáló rendszer fejlesztéséért felel, és nemzetközi szinten nyújt segítséget a cég ügyfelei számára internetes hirdetési kampányaik kiszolgálásában és értékelésében.

Márkus Gábor irányítja április 15-étől a Fidelio Médiát. Az ügyvezető igazgatói posztot betöltő szakember közvetlenül vezeti a médiaértékesítő csapatot is. Az alapító-ügyvezető Zsoldos Dávid tanácsadóként folytatja munkáját. E minőségében elsősorban a termékfejlesztésekre és a stratégiai együttműködésekre, illetve néhány kiemelt ügyfélre fókuszál. Emellett Zsoldos Dávidtól április közepén Kádár-Csoboth Judit veszi át a Fidelio.hu főszerkesztését, a 2003-ban indult és korábban az EMG-vel közösen kiadott Fidelio magazin élére pedig Rajkó Anna kerül.

Kerékgyártó György lett a We Love Kreatív ügyvezető igazgatója márciustól. A szakember elsősorban a külkereskedelemben, FMCG- és telekommunikációs területen szerzett korábban tapasztalatot, s mind ATL-, mind BTL-területen tevékenykedett. A We Love ügyvezetőjeként célja, hogy olyan működési és tanulási folyamatokat alakítson ki, amelyek garantálják a folyamatos fejlődést és az innováció képességét.

Barnóth Zoltán, a MEC Interaction ügyvezetője és Gazsó Gábor, az EvoMedia stratégiai partnere csatlakozott az IAB Hungary elnökségéhez. Előbbi szakember az ügynökségi, utóbbi a médiaszektort képviseli a testületben. A két új elnökségi tag a MindShare Digitaltől a CEMP-hez távozó Fekete Mártont és a Sanoma kereskedelmi igazgatói székét otthagyó Kürti Istvánt váltotta, akik pozíciójukból való távozásuk nyomán mondtak le az elnökségi tagságról.

Wéber Dániel lett április elsejével a HVG Kiadó marketingigazgatója. A print- és online tevékenységek integrálása folytán a teljes kiadói marketing hozzá tartozik, beleértve az előfizetési, árusítási és lojalitási programokat, az online- és a közösségimarketing-feladatokat, a kreatívmunkákat és a kutatásokat. Emellett Asztalos Erika a HVG márkamenedzsereként Hlavács Zsuzsát váltja a cégnél, és a HVG-logós kiadványok marketingjét menedzseli. A HVG HR-termékeinek marketingmenedzsereként folytatja Ádám Krisztina, akinek fő feladata a Jobline.hu marketingtevékenységének irányítása.

Tevanné dr. Südi Annamária tölti be március 21-étől a Gazdasági Versenyhivatal főtitkári pozícióját. A szakember 1984 óta dolgozik a közigazgatásban különböző tisztségekben. 1996 és 2003 között a Budafok-Tétény Budapest XXII. Kerületi Önkormányzat aljegyzője volt, ezt követően 2007-ig Budaörsön, 2007-től pedig a Budafoki Önkormányzatnál látta el a jegyzői feladatokat.

Rényi Ádám, aki mindössze február elseje óta töltötte be a tisztséget, távozott a TV2 marketing- és kommunikációs igazgatói pozíciójából. A poszton annak idején Nagy Andreát váltotta, a csatorna vezetését érintő átfogó átszervezés részeként. Rényi Ádám utódja egyelőre megbízott minőségben Rendes Zoltán, a TV2 kreatívvezetője lett.

Hivatal Péter, a Metropol vezérigazgatója váltotta Süle Lászlót a Repropress Magyar Lapkiadók Reprográfiai Egyesülete elnöki posztján. Elődje csaknem öt évet töltött a pozícióban, ezalatt a szervezet elérte, hogy a Magyar Reprográfiai Szövetség tagjaként – 2010-ben először – a folyóirat-kiadóknak járó jogdíjakat már az érintett jogosultakat képviselő szervezet kapja meg.

Dr. Bodonovich Jenőt nevezte ki média- és hírközlési biztossá Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke. A biztos 1977-ben az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán végzett, majd ügyvédként dolgozott. 2002 és 2009 között az ORTT panaszbizottságának egyik tanácsát vezette.

Szalóki Judit irányítja a TGI Business Unit munkáját március végétől. Feladata a TGI-részleg vezetése, üzleti eredményeinek biztosítása, illetve a médiakutatásokhoz kapcsolódó új lehetőségek bevezetése. A szakember sokéves szakmai és vezetői tapasztalattal rendelkezik médiaügynökségi és médiaterületen. A Millward Brownhoz a ZenithOptimedia médiastratégiai igazgatói pozíciójáról érkezett. Az egységet ezt megelőzően Nagy Tamás irányította, aki ez év elején visszatért az OMG ügynökségi csoporthoz, mint kutatási igazgató.

Földes Ádám távozott az Est Media Group (EMG) kereskedelmi igazgatói posztjáról, és az április elsején alakult Integrált Média Megoldások Kft. ügyvezető igazgatója lett. Az új sales house egyelőre kizárólagos partnerként a Neo FM és a Geomédia Kiadó termékeit értékesíti, de a későbbiekben tovább kívánja bővíteni a portfólióját. A kereskedőház másik ügyvezetője Menyhárt Mária, aki eddig a Geomédia termékeinek értékesítést irányította.

Ingyenes decemberi online előadások a KULTEÁTRUMTÓL

7 órája

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szeptember óta működő KULTEÁTRUM vezetősége úgy döntött, hogy a december 3-tól műsorra kerülő online előadásait ingyen juttatja el a nézők számára.