2011. 9. szám | Hírek

Személyi hírek

Pankotai Csaba lett az Est Media Group (EMG) ügyvezető igazgatója. A Kádár Tamást váltó szakember június 28-ától tölti be a posztot. Elsődleges teendője a médiacsoport anyacégének közgyűlésén elfogadott reorganizációs terv végrehajtása, ezen belül a printüzletág átszervezése és operatív irányítása. Az EMG egyéb reorganizációs feladatait továbbra is Balázs Csaba viszi. Pankotai Csaba érdekeltséggel rendelkezik a romániai Şapte Seri, illetve a bolgár Programata programmagazin-családban, utóbbinak az ügyvezetését is ellátta.

Erdei Tamás korábbi vezető szerkesztő váltotta a közös megegyezéssel távozó Izbéki Gábort a Metropol főszerkesztői posztján. A július közepi személycsere Hivatal Péter vezérigazgató közlése szerint nem von maga után a lap tartalmát, megjelenését érintő változásokat.

Kovács Ildikó lett a Magyar Telekom júliustól egységesített kommunikációs szervezetének vezetője. A szakember idén februárban érkezett a céghez mint PR-igazgató. A kommunikáció hatékonyságát növelni szándékozó lépés nyomán egyetlen igazgatóság alá került a T-Mobile, a T-Home és a Magyar Telekom kommunikációja, a márka-, a reklám- és a médiakommunikáció, a vállalati és marketingtevékenységhez kapcsolódó PR, a szponzorációk és események menedzsmentje, illetve a belső kommunikáció. Az átszervezés keretében július elsejével távozott a cégtől Liptay Gabriella.

Door Tamás lett a Juventus Rádió kereskedelmi igazgatója július elsejével. Feladata a hirdetési bevétel növelése, a salespromóciós üzletág felfrissítése, a direktügyfél- és az ügynökségi csapat optimalizálása, új termékek bevezetése és a csatorna B2B-kommunikációjának erősítése. A szakember tizenegy éve tevékenykedik a médiapiacon, legutóbb az InfoRádió kereskedelmi és marketingigazgatója volt.

Tóbiás Andrea irányítja a HVG Kiadó terjesztési és B2B-üzletágát július elsejétől. A szakember pályafutását a HVG marketingosztályán kezdte, majd a Sanoma üzleti lapcsoportjának marketingtevékenységéért felelt. Ezt követően a Wyeth gyógyszercégnél és a Citibanknál dolgozott. Az újonnan kinevezett vezető Forrai Zsoltot váltja, aki idén szeptemberben távozik a kiadótól.

Seres-Grábler Eszter közös megegyezéssel távozott a Viasat Hungáriától július végén. A szakember 2009-ben került a médiavállalathoz, ahol eleinte értékesítési vezetőként, 2010 szeptemberétől pedig kereskedelmi igazgatóként dolgozott. Korábban nyolc évig a Nestlénél látta el a médiamenedzseri, majd később a közép-kelet-európai stratégiai médiabeszerzési feladatokat.

Polgár Viktor került az Insomnia Reklámügynökség nemzetközi accountcsapatának élére. A szakember tavaly nyárig New York-i főkonzul volt. Korábban dolgozott a Magyar Kereskedelmi Kamara sajtóosztályán, a Magyar Rádió hírszerkesztőségében és a Külügyminisztériumban is. Két évig az ÁPV kommunikációs és marketingigazgatói, nyolc évig a Hill & Knowlton ügyvezető igazgatói tisztségét látta el. Az Insomnia magyar piaccal foglalkozó accountrészlegét Varga Dorottya vezeti. A szakember senior account manageri pozícióban már több mint egy évet dolgozott az ügynökségnél. Pályáját a Wallisnál kezdte, ezt követően a McCann Ericksonhoz igazolt.

Csikós Gergő és Vernyik Imre személyében két új szakembert igazolt vezetői pozícióba a Carnation. Előbbi az újjászervezett Ideateam egység, utóbbi pedig a stratégiai tervezéssel, optimalizálással és vásárlással foglalkozó médiadivízió élére érkezett.

Koltai Péter tölti be az üzletfejlesztési alelnöki pozíciót az HBO Central Europe-nál július 4-étől. A szakember a budapesti régióközpontból végzi munkáját, feladata elsősorban az HBO Go térségbeli terjeszkedésének felügyelete, illetve az új üzleti lehetőségek felkutatása. Korábban az Origo televíziós üzletágát vezette, illetve a T-Online multimédia-üzletágának igazgatója volt. Ezt megelőzően a Raiffeisen Banknál és a PwC budapesti kirendeltségénél dolgozott.

Iványi Orsolya a G2 márkaaktivációs ügynökség vállalati kommunikációs menedzsereként folytatja pályafutását. A szakember Londonból látja el az EMEA-régiót érintő feladatokat; megbízatása kilenc hónapra szól. Iványi Orsolya korábban többek közt a Vodafone PR-vezetője, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere, illetve a Grey szenior PR-menedzsere volt.

Ambuszter Gézát nevezték ki a Gemius Hungary élére, miután Ács Tamás, a cég alapító projektvezetője ez év márciusában a nemzetközi csapathoz csatlakozott. Ambuszter Géza előtt alig egy hónapig Wimmer Tamás töltötte be az online kutatócég magyarországi vezetői tisztségét. Az új ügyvezető több mint 12 éve dolgozik az online piacon, tevékenykedett a Matávnál, a T-Systemsnél, a Pannonnál, az OMD-nél, a ZenithOptimediánál, legutóbb pedig a Carnation médiavezetője volt.

Szávuly Krisztián head of online pozícióban a UPC-hez igazolt. A szakember ezt megelőzően alig fél évet töltött a Thinkdigital online sales house élén. Korábban, 2002 és 2006 között a T-Online-webszolgáltatások vezetőjeként, majd 2010-ig a Sanoma Budapest online lapigazgatójaként tevékenykedett.

Rendes Zoltán július 31-ével távozott a TV2-től, indoklása szerint azért, mert a jövőben szeretne több időt tölteni családtagjaival, köztük július elején született kisgyermekével. A szakember 2008 óta dolgozott a médiacégnél mint kreatívvezető. Idén márciusban megbízott marketing- és kommunikációs igazgató lett, miután az új vezérigazgató átalakította a TV2 vezetőségét.

Kamasz Melinda személyében új főszerkesztő-helyettest igazolt a Figyelő augusztus elsejével. Az új vezető a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium sajtófőnöki pozíciójából érkezett. A szakember korábban a Világgazdaság főszerkesztő-helyettese volt, azt megelőzően pedig a Magyar Hírlapnál és a Privát Profitnál dolgozott. Emellett Brückner Gergely a Pénz+Befektetés rovat vezetőjévé lépett elő, Váczi István pedig a Cég+Piac rovat élére került.

Hámori Barbara szórakoztató tartalmakért felelős igazgató októberben távozik az Origótól. A leköszönő vezető elmondta: lezárult az a majd hároméves fejlesztési projekt, melynek célja a LifeNetwork és az OzoneNetwork, illetve a Life.hu felépítése volt. A szakember 2009 februárjában érkezett az Origóhoz, azt megelőzően a Viasat programigazgatója volt. Korábban mindhárom országos tévénél dolgozott. A jövőben a szórakoztató tartalmak divíziója közvetlenül Vaszily Miklós vezérigazgató alá tartozik.

Csereklei Zoltán három év után távozik az Adaptive Media ügyfélkapcsolati igazgatói pozíciójából. A sales house-nál a cég marketingaktivitásainak, kommunikációjának menedzselése, illetve a print- és a mobilüzletág felépítése tartozott a munkakörébe. A szakember szeptembertől a közel egy éve indult Femcafe.hu női portált irányítja. Feladata a site fejlődésének menedzselése, a tartalmi koncepció fejlesztése, a látogatottság növelése és a kereskedelmi, hirdetői kapcsolatok menedzselése lesz.

Pusztay András irányítja az Indexet ügyvezető igazgatóként szeptember elsejétől, miután Kardos Gábor 11 év után távozik az online lapot is kiadó CEMP-től. Utóbbi szakember ugyanakkor a szintén a cégcsoporthoz tartozó Etarget igazgatóságának elnöke marad. Pusztay András 2010-ben csatlakozott a CEMP-hez, ahol először az Index Videót irányította, majd az Index lapigazgatójaként dolgozott.

Hauk Zoltán felel szeptembertől a Viasat3 és Viasat6 csatornák spot- és non-spot értékesítéséért egyaránt. A szakember ezt megelőzően a Rádió 1 kereskedelmi igazgatói tisztségét töltötte be, korábban pedig a Roxynál, az InfoRádiónál és a Klubrádiónál dolgozott.

Az Év honlapja lett az okosanapenzzel.hu

2 napja

Tavaly is díjat nyert a Pénzügyminisztérium weboldala, amely így két egymást követő évben lett az Év honlapja a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) pályázatán.

Elhunyt Swendt Pál

2021. január 13.

A Magyar Nemzet belpolitikai rovatvezető-helyettese, újságírója 56 éves volt.