2012. 1-2. szám | Hírek

Személyi hírek

Barnóth Zoltán látja el az MEC stratégiai igazgatói feladatait. Az újonnan létrehozott pozícióban a vállalati stratégia kialakításáért és megvalósításáért, a szolgáltatási csomag fejlesztéséért és az integrációs folyamat végigviteléért felel a szakember, aki emellett továbbra is ügyvezetőként irányítja az MEC Interaction digitális ügynökséget.

Jenei Péter lett a Sanoma Media által üzemeltetett Kirakat.hu és az Olcsóbbat.hu portálok új vezetője. A szakember korábban a Generál Média online üzletfejlesztési igazgatója volt, 2005 és 2008 között pedig online szolgáltatás menedzserként tevékenykedett a Nők Lapja Cafénál. A céghez visszatérő Jenei Péter 2011 tavasza óta projektmenedzserként dolgozott a médiacég ár-összehasonlító oldalainak fejlesztésén.

Pankotai Csaba személyében új vezérigazgatót választott az Est Media igazgatósága. A szakember 2011 júniusa óta ügyvezető igazgatóként tevékenykedett a cégcsoportnál, így jelentős szerepet játszott a korábban elhatározott reorganizációban, illetve a novemberben lezárult alaptőke-emelésben. Szintén a céget érintő hír, hogy november 25-ével általános vezérigazgató-helyettessé nevezték ki Kovács Andrást.

Zsédely Krisztián lett a Sanoma Media állásportáljának értékesítési vezetője. Feladata a Profession.hu szerepének további erősítése, a szolgáltatáspaletta bővítése, illetve a site szervezeti működésének optimalizálása.

B. Csejtei Ildikó, a Hungaropharma fejlesztésért és marketingért felelős korábbi igazgatója tölti be 2011 novemberétől a TV2 marketingigazgatói pozícióját. A poszton Rendes Zoltán megbízott marketing- és kommunikációs igazgatót váltotta, aki az RTL Klubhoz igazolt hasonló feladatkörbe.

Baráth Maya látja el 2011. november 1-jétől a MediaCity (korábban Word Communications) márkáit érintő reklám- és értékesítési feladatokat. A szakembertől a Figyelőt, az IPM-et és a Családi Lapot is kiadó médiacsoport reklámbevételeinek növelését és imázsának erősítését várják.

Jánosi Péter 2012 januárjától külföldön folytatja pályafutását. A szakember az Atmedia Hungary kereskedelmi igazgatója volt a sales house 2010. januári indulása óta. Helyét Faludi Péter vette át, aki addig stratégiai és marketing igazgatóként tevékenykedett a cégnél. Ennek nyomán 2011. november közepén Karácsony Lászlóval egészült ki a menedzsment, aki Faludi Péter korábbi feladatait vette át.

Fáy Borbála lett novemberben a Next Wave Europe ügyfélkapcsolati igazgatója. Fő feladata az accountcsapat szakmai vezetése, az integrált kampányok stratégiai előkészítése és a napi operatív ügyek kezelése.

Koncz György tölti be 2011. november 21-étől a Helyi Téma kiadójának ügyvezetői posztját. A szakember korábban az Új Dunántúli Napló hirdetési részleget irányította, 2004-ben pedig részt vett a Helyi Téma indításában. Az elmúlt hat évet a Szuperinfó-laphálózatnál töltötte különböző területeken, legutóbb a hálózat országos értékesítését vezette.

Schmidt Richárd személyében új kereskedelmi igazgatóval bővítette csapatát december elején a Bónusz Brigád. A szakember az Out of Home Media hirdetési igazgatói pozíciójából érkezett a közösségi vásárlási oldalhoz. Korábban az EMG hirdetési igazgatója volt.

Bognár Bálint január elsejével távozott a Startlap főszerkesztői posztjáról. A Sanoma Mediát ugyanakkor nem hagyta ott a szakember: a médiacég webshopjainak fejlesztési vezetője lett. A Startlap főszerkesztői teendőit átmenetileg Nagy Gergely portfólióigazgató vette át. Emellett vezető szerkesztőként csatlakozott a csapathoz Sipos Róbert, aki projektmenedzserként a Startlap megújulását segítette.

Élő Gábor, az MTI Hírcentrum igazgatója és Papp Dániel, az MTVA hír- és hírháttér-főszerkesztőségének vezetője tavaly december közepén távozni volt kénytelen posztjáról a Lomnici-ügy miatt.

Nagy Navarro Balázs és Szávuly Aranka, a tavaly decemberben éhségsztrájkoló közmédiás szakszervezeti vezetők munkaviszonyát a múlt év végén azonnali hatállyal, rendkívüli felmondással megszüntette az MTVA.

Novák Péter ez év márciusával közös megegyezéssel otthagyja az Origo Zrt.-t. Az általános vezérigazgató-helyettes távozása összefügg a Magyar Telekom médiastratégiájának piaci körülményekhez igazodó változásával. Helyére nem neveznek ki új szakembert.

Szabó László, az MTVA kommunikációs igazgatója január 3-án közös megegyezéssel távozott posztjáról.

Kardos Gábor lett január elsejével a Ringier digitális üzletágának igazgatója. Feladata a teljes online aktivitás operatív és üzleti felügyelete, a mobil-, valamint az internetes tartalmak és szolgáltatások összehangolása, új termékek indítása és az akvizíciós tevékenység.

Nádori Péter a Borsot megjelentető Kurens Presshez igazolt január 2-ával. A szakember a kiadó online stratégiájának kialakításáért és megvalósításáért felel, főszerkesztő-helyettesként pedig a nyomtatott lap napi tevékenységében is részt vesz. Szintén ekkor érkezett a médiacéghez Dukay Roberta, a Dívány női portál korábbi vezető szerkesztője, aki felelős szerkesztőként folytatja pályafutását a BorsOnline-nál.

Bánhegyi Csanád tölti be január 2-ától a Weco-Online Kft. újonnan létrehozott e-business vezetői pozícióját. A szakember feladata többek között a HurráNyaralunk.hu, a Repjegy.hu, a Repulojegy.hu és a 2fly.hu portálok online értékesítési és marketingtevékenységének összefogása, a kapcsolódó stratégiák kialakítása és új kommunikációs platformok stratégiai szintű beemelése a marketingmixbe.

Gerényi Gábor személyében az utolsó alapító is távozott az Indextől.

Dr. Szilvay Balázs lett a Gazdasági Rádió közéleti tartalomért felelős főszerkesztője. A szakember korábban a Magyar Rádióban és a Lánchíd Rádióban dolgozott felelős szerkesztőként.

Sáling Gergő tölti be január 2-ától az Origo főszerkesztő-helyettesi posztját. Az újonnan kinevezett szakember 2002 óta dolgozik a hírportálnál, 2007-től a hírrovat vezetője volt. Megüresedett pozíciójába Varga Gergely került, aki korábban a Magyar Hírlapnál és az MTV Híradójánál tevékenykedett. A fotórovat vezetését Magócsi Márton vette át, aki ezt megelőzően az Origo képszerkesztőjeként, majd az MTI-nél dolgozott. Február elsején a felelős szerkesztők sora is bővült: Tóth Sára indexes kitérőt követően jött vissza az Origóhoz.

Kapitány János személyében új kereskedelmi partner csatlakozott januárban a Class FM csapatához. Feladata a nem hagyományos, kreatív hirdetési megjelenések, promóciók kidolgozás, koordinálása.

Átfogó – költség- és létszámcsökkentéssel járó – szervezetátalakítást jelentett be a Sanoma Media. Ennek keretében február 3-ával távozott a cégtől Domokos Szilárd marketing- és PR-igazgató. Az általa irányított területek felügyeletét Steff József kereskedelmi igazgató és a munkáját támogató értékesítési vezetők vették át. Leköszönt az újmédia-divízió vezetői pozíciójáról Gerentsér Imre. Posztját immár Dunai András korábbi gazdasági igazgató tölti be. A gazdasági igazgatói teendőket Postásy Csaba korábbi stratégiai és üzletfejlesztési igazgató látja el. Gerentsér Imre a jövőben a Sanoma egyes kiemelt projektjeiért felel mint vezérigazgatói stratégiai tanácsadó.

Takács Borbála érkezett a Havas Digital digitálismédia-divíziójának élére. A szakember legfontosabb feladata a performance- (teljesítmény-­) alapú kampánytervezés további erősítése lesz.

Miklósi Zoltán kereskedelmiigazgató-helyettes vette át az ügynökségi és üzletfejlesztési csoport irányítását február 15-étől, miután Ádám Péter távozott a HVG-től.

Radnai Péter a Ringier produkciós vezetőjeként dolgozik február elsejétől; érkezése a médiacég azon elhatározását tükrözi, hogy belép a televíziós műsorgyártói piacra. A szakember feladata a Ringier által készítendő műsorok stratégiájának kialakítása, a műsorok, gyártócégek és alvállalkozók felkutatása, a produkciók lebonyolításának koordinálása. Emellett a médiavállalat meglévő online videós tartalmainak fejlesztését is ő irányítja.

Rácz István töltötte be a Szallas.hu Kft. újonnan létrehozott marketingvezetői posztját. A pozíciót a cég nemzetközi terjeszkedésének támogatására hívta életre. Az Árukeresőtől érkezett szakember feladata a 2010 óta négy országban jelen lévő szállásközvetítő oldal ismertségének és partnerszámának növelése.