2012. 1-2. szám | Hírek

Szervezeti átalakítások, személyi változások a PLT-nél

Az elmúlt hónapokban a Pannon Lapok Társasága jelentős szervezeti és személyi változásokon esett át. Ezek kiemelt szempontja volt – az anyacég WAZ célkitűzéseihez illeszkedően – a költséghatékonyság növelése, nem mellőzve az emberi szempontokat – közölte a médiavállalat. A tulajdonos első lépéseként ügyvezető igazgatónak nevezte ki Szabó Miklóst, aki Kázmér Judit és Gyerák András ügyvezető igazgatók mellé csatlakozott a médiaház élén.

A kiadói stratégia egyik eleme a hagyományos portfólió mellett az új üzletágak fejlesztése. Ennek jegyében került a csoporthoz tartozó, országos terjesztési feladatokat ellátó, budapesti székhelyű DMH Magyarország Kft. élére Major Tamás. A szakember ezenkívül a PLT Lapcsoport terjesztési vezetői feladatait is ellátja. A DMH Magyarország értékesítési vezetőjének Varga Tibort nevezték ki.

Ezzel párhuzamosan a PLT újragondolta online működését, és üzletileg is önálló részleget hozott létre ezen aktivitására. Ennek célja az volt, hogy a hagyományos tevékenységekétől eltérő struktúrában, egységes rendszerben kezelje a digitális portfóliót. Az üzletág emellett önálló értékesítési hálózatot kapott a kiadón belül. Az üzletfejlesztési és újmédia-üzletág irányításával a cég Tálosi Pétert, kereskedelmi vezetői teendőivel Eperjessy Pétert, marketingvezetői feladataival Bónus Richárdot bízta meg. Az online részleg deskkoordinátora Gombás Gabriella, budapesti értékesítési vezetője pedig Hornyák Tamás lett.

A szervezeti átalakítás a hagyományos területeket is érintette. A marketing élére Fülöp Istvánt nevezték ki, a printterület hirdetési vezetői teendőit Molnár Peggy látja el, a budapesti médiaképviselet printértékesítésének vezetője Bodocz Róbert lett, a PLT napilapos terjesztési vezetői feladatai Baján Zoltánhoz kerültek, míg az árushelyi terjesztést Ruisz Tibor irányítja. Győrffy István szerkesztőségi tanácsadóként segíti az ügyvezetőket. A megyei lapok élén ugyanakkor nem történt változás, a Vas Népe főszerkesztője továbbra is Halmágyi Miklós, a Zalai Hírlapé Virrasztó Zsolt, a Fejér Megyei Hírlapé és a Dunaújvárosi Hírlapé Elekes András, a veszprémi Napló főszerkesztője és egyben a négy megyét érintő közös tartalmak előállításáért felelős vezető Barták Péter.

Az Év honlapja lett az okosanapenzzel.hu

1 napja

Tavaly is díjat nyert a Pénzügyminisztérium weboldala, amely így két egymást követő évben lett az Év honlapja a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) pályázatán.

Elhunyt Swendt Pál

2021. január 13.

A Magyar Nemzet belpolitikai rovatvezető-helyettese, újságírója 56 éves volt.