2012. 1-2. szám | Hírek

Szervezeti átalakítások, személyi változások a PLT-nél

Az elmúlt hónapokban a Pannon Lapok Társasága jelentős szervezeti és személyi változásokon esett át. Ezek kiemelt szempontja volt – az anyacég WAZ célkitűzéseihez illeszkedően – a költséghatékonyság növelése, nem mellőzve az emberi szempontokat – közölte a médiavállalat. A tulajdonos első lépéseként ügyvezető igazgatónak nevezte ki Szabó Miklóst, aki Kázmér Judit és Gyerák András ügyvezető igazgatók mellé csatlakozott a médiaház élén.

A kiadói stratégia egyik eleme a hagyományos portfólió mellett az új üzletágak fejlesztése. Ennek jegyében került a csoporthoz tartozó, országos terjesztési feladatokat ellátó, budapesti székhelyű DMH Magyarország Kft. élére Major Tamás. A szakember ezenkívül a PLT Lapcsoport terjesztési vezetői feladatait is ellátja. A DMH Magyarország értékesítési vezetőjének Varga Tibort nevezték ki.

Ezzel párhuzamosan a PLT újragondolta online működését, és üzletileg is önálló részleget hozott létre ezen aktivitására. Ennek célja az volt, hogy a hagyományos tevékenységekétől eltérő struktúrában, egységes rendszerben kezelje a digitális portfóliót. Az üzletág emellett önálló értékesítési hálózatot kapott a kiadón belül. Az üzletfejlesztési és újmédia-üzletág irányításával a cég Tálosi Pétert, kereskedelmi vezetői teendőivel Eperjessy Pétert, marketingvezetői feladataival Bónus Richárdot bízta meg. Az online részleg deskkoordinátora Gombás Gabriella, budapesti értékesítési vezetője pedig Hornyák Tamás lett.

A szervezeti átalakítás a hagyományos területeket is érintette. A marketing élére Fülöp Istvánt nevezték ki, a printterület hirdetési vezetői teendőit Molnár Peggy látja el, a budapesti médiaképviselet printértékesítésének vezetője Bodocz Róbert lett, a PLT napilapos terjesztési vezetői feladatai Baján Zoltánhoz kerültek, míg az árushelyi terjesztést Ruisz Tibor irányítja. Győrffy István szerkesztőségi tanácsadóként segíti az ügyvezetőket. A megyei lapok élén ugyanakkor nem történt változás, a Vas Népe főszerkesztője továbbra is Halmágyi Miklós, a Zalai Hírlapé Virrasztó Zsolt, a Fejér Megyei Hírlapé és a Dunaújvárosi Hírlapé Elekes András, a veszprémi Napló főszerkesztője és egyben a négy megyét érintő közös tartalmak előállításáért felelős vezető Barták Péter.

A Magyar Zenei Tanács a talpon maradáshoz kér segítséget

1 napja

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson - írja az MTI.

Duplázott a Wonderduck Agency

2 napja

Az eredetileg felajánlotthoz képest több mint kétszer akkora értékű védőeszköz gyűlt össze a Wonderduck-POP cégcsoport kezdeményezésére. A cél a kisebb kereskedőhelyek dolgozóinak és vásárlóinak megvédése.

Két hónap után véget ér a Maradj Otthon! fesztivál

2 napja

Több mint két hónappal az indulása után véget ér a Maradj Otthon! Fesztivál. A nonprofit kezdeményezés több száz interneten keresztül nézhető eseményt kínált a járvány miatt otthon maradóknak - írja az MTI.

Újrakezdődnek az Avatar-sorozat munkálatai Új-Zélandon

2 napja

Újrakezdődnek az Avatar című film több részes folytatásának munkálatai Új-Zélandon. Jon Landau producer az Instagramon közölte posztjában, hogy a forgatócsapat a következő héten visszatér az országba - írja az MTI.

Vissza a munkába, de hogyan?

2 napja

Munkavállalók milliói térhetnek vissza a munkába, a korábban megszokott kerékvágásba. A biztonságos munkakezdés most rendkívüli kulcskérdés minden munkáltató számára.