2012. 1-2. szám | Hírek

Szervezeti átalakítások, személyi változások a PLT-nél

Az elmúlt hónapokban a Pannon Lapok Társasága jelentős szervezeti és személyi változásokon esett át. Ezek kiemelt szempontja volt – az anyacég WAZ célkitűzéseihez illeszkedően – a költséghatékonyság növelése, nem mellőzve az emberi szempontokat – közölte a médiavállalat. A tulajdonos első lépéseként ügyvezető igazgatónak nevezte ki Szabó Miklóst, aki Kázmér Judit és Gyerák András ügyvezető igazgatók mellé csatlakozott a médiaház élén.

A kiadói stratégia egyik eleme a hagyományos portfólió mellett az új üzletágak fejlesztése. Ennek jegyében került a csoporthoz tartozó, országos terjesztési feladatokat ellátó, budapesti székhelyű DMH Magyarország Kft. élére Major Tamás. A szakember ezenkívül a PLT Lapcsoport terjesztési vezetői feladatait is ellátja. A DMH Magyarország értékesítési vezetőjének Varga Tibort nevezték ki.

Ezzel párhuzamosan a PLT újragondolta online működését, és üzletileg is önálló részleget hozott létre ezen aktivitására. Ennek célja az volt, hogy a hagyományos tevékenységekétől eltérő struktúrában, egységes rendszerben kezelje a digitális portfóliót. Az üzletág emellett önálló értékesítési hálózatot kapott a kiadón belül. Az üzletfejlesztési és újmédia-üzletág irányításával a cég Tálosi Pétert, kereskedelmi vezetői teendőivel Eperjessy Pétert, marketingvezetői feladataival Bónus Richárdot bízta meg. Az online részleg deskkoordinátora Gombás Gabriella, budapesti értékesítési vezetője pedig Hornyák Tamás lett.

A szervezeti átalakítás a hagyományos területeket is érintette. A marketing élére Fülöp Istvánt nevezték ki, a printterület hirdetési vezetői teendőit Molnár Peggy látja el, a budapesti médiaképviselet printértékesítésének vezetője Bodocz Róbert lett, a PLT napilapos terjesztési vezetői feladatai Baján Zoltánhoz kerültek, míg az árushelyi terjesztést Ruisz Tibor irányítja. Győrffy István szerkesztőségi tanácsadóként segíti az ügyvezetőket. A megyei lapok élén ugyanakkor nem történt változás, a Vas Népe főszerkesztője továbbra is Halmágyi Miklós, a Zalai Hírlapé Virrasztó Zsolt, a Fejér Megyei Hírlapé és a Dunaújvárosi Hírlapé Elekes András, a veszprémi Napló főszerkesztője és egyben a négy megyét érintő közös tartalmak előállításáért felelős vezető Barták Péter.

„Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

24 perce

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.

Ismert sztárokkal kampányol a Samsung

6 órája

Nánási Pál készített magazinokba illő fotókat Dobó Ági, Henry Kettner, Kovács Rami, Ördög Nóra, Nagy Dani, Nessaj, és Török Ábel márkanagykövetekről.

Ingyenes decemberi online előadások a KULTEÁTRUMTÓL

1 napja

A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban szeptember óta működő KULTEÁTRUM vezetősége úgy döntött, hogy a december 3-tól műsorra kerülő online előadásait ingyen juttatja el a nézők számára.