2012. 3-4. szám | Hírek

Személyi hírek

Nyomárkay Kázmér közös megegyezéssel távozott március elsejével a Sanoma Mediától, a céget érintő szervezetátalakítási folyamat részeként. A szakember portfólióigazgatóként felügyelte a médiavállalat piacvezető tömeglapjait, így a Storyt, a Best magazint, a Meglepetést, emellett a három lapból álló tévéújság-portfóliót és a StoryOnline-t irányította. Az általa menedzselt termékek közvetlen felügyeletét Pintye László vette át, megőrizve korábbi feladatait is.

Ádám Péter tölti be február 13-tól az Est Media értékesítési igazgatói posztját. Feladata az értékesítési tevékenység megerősítése, melyet részben a csapat átalakításával, részben a cégcsoport által gondozott multiplatform out-of-home médiaeszközök átpozicionálásával kell elérnie. Emellett ő irányítja a cégcsoport márkáinak reklám- és szponzorációs tevékenységét. A szakember a HVG Kiadó ügynökségi és üzletfejlesztési csoportvezetői pozíciójából érkezett.

Fehér Ági lett a Retikül, a Femina.hu Kft. nemrégiben útjára bocsátott divat- és szépségápolási portáljának főszerkesztője. Első feladata az oldal tematikájának és dizájnjának kialakítása volt. A szakember közel tíz éve dolgozik szerkesztő-újságíróként. 2005-ben igazolt a Femina.hu Kft. jogelődjéhez, a Starfish Médiához. A 2006-ban indított Femina.hu-n a Szépség és a Táplálkozás rovat újságíró-szerkesztőjeként tevékenykedett, majd 2007-ben a site vezető szerkesztőjévé nevezték ki.

Varga Imre a Noguchi Porter Novelli ügyfélmenedzsereként és kommunikációs praxisvezetőjeként folytatja pályafutását. Feladata az ügyfélmunka mellett a klasszikus vállalati kommunikációs tanácsadói terület erősítése, illetve a Noguchi és a Porter Novelli regionális megbízásainak koordinálása és bővítése.

Vizi Attila, az MTVA promóciós osztályvezetője közös megegyezéssel távozott a közmédiacsoporttól. A szakember azóta saját, innovatív műfajokkal is kísérletező gyártó cégét, a Water Film Bt.-t vezeti. Vizi Attilát 2006-ban még Kert Attila akkori hírigazgató hozta át a TV2-től a Magyar Televízióhoz, hogy a Híradó ma is látható képi világának megalkotásában részt vegyen.

Cs. Kiss Zsuzska PR-csoportvezetőként csatlakozott a Red Lemon Media csapatához március elsejével. A szakember az Origo Zrt.-től érkezett, ahol a cég vállalati és termékkommunikációjáért felelt. Korábban évekig az RTL Klub PR-menedzsereként tevékenykedett. Pályája az SPI International filmforgalmazónál indult, ahol mozifilmek PR- és marketingfeladatait menedzselte. Március 19-ével Tóth Ágota érkezett hasonló pozícióba az ügynökséghez. A szakember ezt megelőzően a Sony Music hanglemezkiadónál dolgozott, ahol 9 évet töltött médiareferensként.

Hevesi László lett márciustól a Grey/G2 kreatívigazgatója. Elődje, Polgár Zsolt távozott az ügynökségtől, hogy „jövőbeni szakmai elképzeléseinek megvalósítására koncentrálhasson”. Az új vezető a megszűnt BBDO-irodától érkezett, előtte hét évet töltött a DDB-nél, még korábban pedig a Saatchi, a JWT és a TBWA kötelékében dolgozott.

Grósz Judit marketingért és tartalomért felelős igazgató április elsejével, 12 év után távozott a UPC Magyarországtól. A szakember pályafutását a Publicis FCB-nél kezdte account executive-ként, majd a HVG Kiadó marketingvezetőjévé nevezték ki. 2000-ben igazolt a UPC-hez, ahol 2003 és 2009 között országos marketing és értékesítési executive igazgató volt.

Vámos-Hegyi Attila a Direkt Marketing Szövetség (DMSZ) új elnöke, a szakembert a március 8-i éves közgyűlésen választották meg. Az alelnöki tisztséget Hivatal Péter korábbi elnök látja el. Az elnökséget Kovácsházy Dénes (Multicom), Justin István (Feibra), Vargáné Murányi Dóra (Wangaru Média), Huszics György (Crane) és Huber Kornél (Origo) alkotja.

Kovács Krisztián, a TV2 volt kereskedelmi igazgatója lett az arculatváltáson is átesett, elektronikus médiumokat tömörítő MEME új elnöke. A szakembert a szervezet március 20-i közgyűlésén választották meg. Málnay B. Levente eddigi elnök nem indult a pozícióért. A Chello Central Europe vezérigazgatója 2005 óta vezette a szakmai szövetséget.

Bolla Zsolt producerként csatlakozott a NeoFM csapatához április elsejével. A szakember a rádió programtervezésének szakmai irányítását és az ügyfélre szabott promóciós kampányok kialakítását fogja egy kézbe. A programigazgatói poszton Erdős László váltotta Kalácska Gábort a csatornánál.

Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklám Testület elnöke töltheti be továbbra is az Európai Önszabályozó Szervezet (EASA) elnöki pozícióját, miután újraválasztották a szövetség legutóbbi közgyűlésén. Az EASA idén húszéves, ennek apropójából konferenciát is rendeztek.

Sallai Zsuzsa irányítja áprilistól a Viacom International Media Networks (VIMN) magyarországi Talent and Music osztályát. Emellett a VIMN közép-kelet-európai és izraeli csatornáinál is felügyeli a Talent and Music csapatokat. A médiacégnél 2008 óta dolgozó szakember új feladata az új arculattal, felfrissített formátumokkal jelentkező VIVA televízió és az MTV Hungary zenei stratégiájának kialakítása és végrehajtásának felügyelete, illetve a Viacom magyarországi csatornáin szereplő művészekkel kapcsolatos támogatási programok, rendezvények lehetőségeinek feltárása.

Kertész Péter Arnold lett a Kraft Foods Hungária kormányzati és PR-vezetője. A pozíciót 2012 áprilisától tölti be, feladata az FMCG-cég magyarországi üzleti céljait támogató kormányzati, vállalati kapcsolati, illetve kommunikációs tevékenységek tervezése és végrehajtása. A szakember több mint 12 éves tapasztalattal rendelkezik public relations és public affairs területen. Karrierjét a Microsoft PR-menedzsereként kezdte. Később az Mmd/Grayling-nél dolgozott, s rövidesen az ügynökség helyettes ügyvezetője lett. 2009-ben csatlakozott a BASF vegyipari céghez, a magyar leányvállalat PR-menedzsereként.