2012. 5-6. szám | Hírek

Személyi hírek

Temesvári Marietta került Litkai Gergely helyére a Comedy Central programigazgatói székében. Az újonnan kinevezett szakember a Viacom ifjúsági márkáiért is felel. Emellett Öskü Ambrus, a csatorna korábbi gyártásvezetője vette át az operatív feladatokat, és csatornavezetővé lépett elő.

Kalácska Gábor lett a Juventus Rádió új programigazgatója, miután Bolla Zsolt közös megegyezéssel távozott a pozícióból. Az új vezető 1994 óta rádiózik, 2006 szeptemberében került a Sláger Rádióhoz, ahol műsorvezetőként és zenei szerkesztőként dolgozott. 2010 januárjától a NeoFM-nél tevékenykedett, 2011 februárjától programigazgatóként.

Pajor Attila tölti be a WPP médiaügynökségeit tömörítő GroupM magyarországi kereskedelmi és stratégiai igazgatói posztját. A szakember kiemelt feladatai közé tartozik az új kereskedelmi technikák bevezetése és megvalósítása, együttműködésben a csoport médiapartnereivel.

Liptay Gabriella látja el április 16-ától az Invitel marketingkommunikációs igazgatói tisztségét. A szakember 2011. július 1-jével távozott a Magyar Telekomtól, ezt követően marketingkommunikációs tanácsadóként dolgozott, többek közt a Libri-csoport mellett, melynek utóbb egyik kisbefektetője is lett.

Lipták Tímea lapigazgatót egyúttal főszerkesztőnek is kinevezték a National Geographic élére, miután a Sanoma Media átalakította a lap működését. A pozíciók összevonása nyomán távozott Schlosser Tamás addigi főszerkesztő.

Juhász Gergely lett a NeoFM zenei vezetője. A szakember négy év vidéki rádiózás után került a Rádió 1-hez, majd a Roxy Rádióban folytatta pályafutását. 2007-től a Sláger Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként, 2010-től a magyar VIVA és Music Television csatornák zenei kínálatának menedzseléséért felelős vezetőként dolgozott, eközben a Juventus Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként is tevékenykedett.

Vízvárdy Bence, a TV2 produkciós osztályának vezetője május 1-jével távozott a csatornától. Ennek nyomán az osztály működését egyelőre közvetlenül a csatorna programigazgatója, Kiss Péter felügyeli.

Rádi Zsuzsanna személyében új kutatási igazgatót nevezett ki a GfK Hungária. Az április 2-ával érkezett szakember a vállalat kutatási tevékenységének stratégiai és operatív irányításáért felel. A pozícióban Vella Ritát váltotta, aki korábban a Consumer Panel Services egység vezetője lett a piackutató cégnél.

Tóth István Zoltán újságírót, kommunikációs szakembert nevezte ki az MTVA kommunikációs igazgatójának Böröcz István vezérigazgató. Az új vezető május 1-jével állt munkába. A pozíciót addig – Szabó László januári távozása óta – Cserháti Ágnes szóvivő töltötte be.

Pálóczi Tamás május 1-jétől teljes körűen felel az Inform Média budapesti médiaképviseleténél a megyei napilapok értékesítéséért. A 2011 júliusában értékesítési vezetői pozícióba érkezett szakember Fodor István ügyvezető igazgató közvetlen irányítása alatt dolgozik.

Ökrös Gergely irányítja május 7-étől a TV2 saját gyártású szórakoztató műsorokért felelős csapatát. A szakember 2008-ban érkezett a tévéhez, ahol idén májusi kinevezéséig a tartalomfejlesztési és nemzetközi formátumkutatási kérdésekért felelt. Tizennégy éve televíziózik, több hazai csatornának dolgozott, előbb riporterként, szerkesztőként, majd főszerkesztőként, később kreatív producerként.

Bognár Vera lett az MC Mediacompany digitális szolgáltatásainak vezetője. A szakember pályafutását a telekomszektorban kezdte, ahol 8 éven át főként IVR- és mobilszolgáltatásokkal foglalkozott. 2006-ban a Mediaedge:cia interaktív csapatához került. 2007 decemberében csatlakozott az OMD-hez, ahol 2011 májusától mobile media strategistként tevékenykedett.

Nagy László Krisztián, az Addict blog szerzője május 1-jével távozott a Saatchi & Saatchitól. A szakember 2003-ban szövegíróként csatlakozott az ügynökséghez, ahol később vezető szövegíróként, majd 2009-től társ-kreatívigazgatóként tevékenykedett.

Budai László vette át június 1-jétől a Schibsted hazai érdekeltsége, a Jófogás.hu operatív irányítását. Elődje, Peresztegi Zoltán a Schibsted Classified Media menedzsmentjének tagja lett, és alelnöki minőségben folytatja pályafutását a barcelonai irodában.

Galavics András, a Magyar Rádió volt kereskedelmi igazgatója tölti be május 17-étől az MTVA Sales House igazgatói pozícióját. Így ő felel az m1, az m2, a Magyar Rádió és a Duna Televízió reklámfelületeinek értékesítéséért. Emellett a kereskedőház a közmédia kapacitásának értékesítésével – spotgyártással, stúdió-bérbeadással – és jegyértékesítéssel is foglalkozik. A szakember Schatz Pétert váltotta a poszton.

Tordy Zsuzsanna lett a hd Open! mobilmarketing-ügynökség stratégiai igazgatója májusban. Az új vezető feladata a stratégia meghatározásán túl a külső kommunikáció kialakítása. A szakember a telekommunikációs szektorból érkezett, a megelőző négy évben a Magyar Telekom sajtókapcsolataival és médiakommunikációjával foglalkozott. Korábban a Helikon Kiadó marketingigazgatójaként és a Mol kommunikációs főmunkatársaként dolgozott.

Deák Gábor, a Honvédelmi Minisztérium Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. marketing- és kommunikációs vezetője váltotta Kozák Ákost a Magyar Marketing Szövetség elnöki posztján, miután utóbbi – Simon András általános elnökkel együtt – lemondott tisztségéről.

Koros Edina az MEC-hez igazolt, ahol május 7-ével kezdte meg a munkát mint business unit igazgató. Feladata a Magyar Telekommal foglalkozó ügyfélcsoport irányítása. A szakember – aki csaknem 20 éve dolgozik médiaügynökségeknél, elsősorban ügyfélkapcsolati és stratégiai tervezői területen – a VivaKi Hungary-tól érkezett, ahol ügyvezetőigazgató-helyettesi pozícióban a ZenithOptimedia divízióért felelt. Előtte a Universal McCann, még korábban a ZenithOptimedia ügyfélkapcsolati igazgatója volt.

Aczél László elnök mellett mind a négy szekcióvezetőt újraválasztották a MAKSZ május 31-i éves rendes közgyűlésén. Az ATL-szekciót Blaskó Nikolett vezeti, az elnökségi tagok közé pedig Bölcs Ádámot és Kolipka Ilonát választották be. A médiaszekció élén Mező László áll, és Mondok Árpád mellett Nagy Marcell is helyet foglal az elnökségben. A BTL-szekciót Rókusfalvy Gábor irányítja, míg új tagként Sipos Dávid csatlakozott az elnökséghez. Az online szekciót Kerti Attila vezeti, Kovács Nándor és Tőrös Balázs személyében pedig két új taggal bővült a szekció elnöksége.

Jean-François Fenech vezérigazgató és igazgatósági tag június 1-jével távozott az Antenna Hungária éléről, s június 30-ával a tulajdonos TDF-csoportot is elhagyja, ahol 24 évet töltött. A magyar leányvállalatot az elmúlt közel öt évben vezette. (A szakemberrel készült interjúnk lapunk XY. oldalán olvasható.)

Csényi Kati, a Viasat3 és Viasat6 hazai és regionális tartalomfejlesztési igazgatója június 15-ével leköszönt posztjáról. A szakember 2009 nyara óta dolgozott a Viasatnál, ahol 2009 decemberétől programigazgatóként, 2011 októbere óta tartalomfejlesztési igazgatóként tevékenykedett. Felelősségi körét Prukner Brigitta vette át, aki produkciós vezetőként egy személyben felel a csatorna saját gyártású műsoraiért.

Záprel Zsolt látja el a UPC Magyarország marketing- és tartalomfejlesztési igazgatói tisztségét júniustól. Az új vezető közel 13 évet töltött a British American Tobaccónál. 2005–2006-ban a T-Online marketing-vezérigazgatóhelyetteseként tevékenykedett, majd 2007 júliusától öt éven át a McCann reklámügynökséget irányította.

Pécsi Norbert Sándor – RTL klubos kitérő után – visszatért a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-hez mint szóvivő. A szakember korábban három éven keresztül dolgozott a cégnél, ahol távozásakor kommunikációs csoportvezető és szóvivő volt.

Brindza Gábor lett az IAB új médiaoldali elnökségi tagja, a tagság anonim szavazása nyomán. A testületben a külföldre távozott Peresztegi Zoltánt váltó szakember 2004-ben a kirowskinál online médiatervezőként kezdte pályafutását. Ezt követően az MC Mediánál az online részleg szakmai vezetéséért felelt. 2010-ben létrehozta a Madhouse mobilhirdetési hálózatot.