2012. 7-8. szám | Hírek

Személyi hírek

Molnár Andrea személyében új vezető szövegírót igazolt a Human Telex reklámügynökség. A szakember előzőleg az Activity Group kreatív vezetőjeként olyan márkákkal dolgozott, mint a Magyar Telekom, a Volksbank, a Raiffeisen, az Erste, a Haworth az Axa és az E.ON. Korábban a McCann-Ericksonnál is betöltött szövegírói pozíciót.

Király István marketing-vezérigazgatóhelyettes június 30-ával távozott a Magyar Telekomtól, a cégcsoportot érintő szervezeti átalakításokkal összefüggésben. A változások 2013 januárjában lépnek életbe, s a szakember által korábban betöltött pozíció felszámolását is maguk után vonják. Szintén e folyamatok részeként július 31-ével közös megegyezéssel leköszönt posztjáról Maradi István műszaki vezérigazgató-helyettes.

Solymosi Eszter váltotta június 25-ével Erdélyi Júliát a Viasat PR-menedzseri pozíciójában, miután a másfél év után távozó szakember magánéleti okokból Írországba költözött. Solymosi Eszter az ELTE-n szerzett angol és kommunikáció szakos diplomát. Hosszú évek óta a Viasatnál dolgozott mint a saját gyártású és az akvizíciós tartalmak on-air promóciós koordinátora. Új munkakörében a sajtóval való kapcsolattartás mellett a szakmai és a cégcsoporton belüli kommunikációért is felel.

Sipos Gábor lett a Chello Central Europe magyarországi kábelpiaci bevételekért felelős terjesztési vezetője. Feladata a cég portfóliójába tartozó márkák értékesítése mellett a tematikus csatornák magyarországi lefedettségének növelése. Munkáját június 18-án kezdte meg, a poszton az áprilisban távozott Kószné Horváth Villőt váltotta. A szakember korábban az FMCG-szektorban tevékenykedett: dolgozott a Tescónál, a Bolsnál és a Nestlénél is.

Brassai Kornél tölti be június 4-étől a Well Reklámügynökség kreatívigazgatói pozícióját. A cégnél többek közt a K&H, az IKEA, a MinDig TV és az Univer márkák kommunikációjáért felel. Az új vezető 15 éve dolgozik a reklámszakmában. Pályafutását a Scholz & Friends Budapestnél kezdte, majd tíz éven át a BBDO Budapest szövegírója volt, ahol több szakmai díjat is elnyert.

Kenderessy Attila személyében kreatív vezető érkezett a hd! Open mobilmarketing-ügynökséghez. A szakember június közepétől segíti a cég munkáját, a hd! Open és a Mediashare stratégiai együttműködése keretében. Az elmúlt években elsősorban kereskedelmi rádiók reggeli műsoraiban szerzett tapasztalatot a Roxy, a Juventus és a Rádió 1 csapatát erősítve, de részt vett az RTL Klub, a TV2 és a Magyar Televízió néhány szórakoztató műsorának kreatív munkáiban is.

Illisz László alig több mint egy év után leköszönt a Figyelő főszerkesztői tisztségéről, feladatait július 1-jével megbízott főszerkesztőként addigi helyettese, Kamasz Melinda vette át. Illisz László távozását követően a Heti Válasz online kiadásának felelős szerkesztőjeként tűnt fel.

Fekete Márton, a CEMP Sales House ügyfélkapcsolati vezetője június végével távozott posztjáról, feladatait ideiglenesen Ziegler Gábor látja el.

Ur Frigyes lett július 1-jével az R-Time kutatási igazgatója, új pozíciójában addigi kereskedelmi kutatási feladatai mellett az RTL Klub és az RTL-kábeltelevíziók programkutatási feladataiért is felel. A céges átszervezések során megszüntették az ügyfélkapcsolati igazgatói posztot, Macher Szabolcs külső tanácsadóként vesz részt az R-Time munkájában. Az ügyfélkapcsolati feladatokat Vidus Gabriella ügyvezető igazgató látja el, míg az online értékesítés, melyet László Katalin vezet, Demeter Zsófia innovációs igazgatóhoz került. A Mátsik Emese által vezetett RTL Klub-nonszpotértékesítés területe Némethy Krisztina stratégiai igazgató irányítása alá került.

Boda Judit, az Axel Springer-csoporttól májusban közös megegyezéssel távozott marketingmenedzser a MediaCity csapatában folytatja pályafutását, ahol az értékesítés támogatásával, kutatásokkal és stratégiai marketinggel foglalkozik. A szakember hasonló tevékenységet végzett az AS-nél is, ahol 12 évig dolgozott.

Benda Gergely irányítja az HBO Magyarországot július 1-jétől. Feladatai közé tartozik az HBO kereskedelmi bevételeinek növelése, a hazai saját gyártás irányítása, illetve az HBO Go VoD-szolgáltatás kiterjesztése a magyar piacon. A szakember 2009-től a Universal Music ügyvezető igazgatója volt. Korábban a KOD Médiánál mobiltartalom-szolgáltatásért felelt, és az üzletfejlesztési feladatokat is ellátta. Ezt megelőzően az EMI-nál dolgozott, több pozícióban.

Dely Tamás távozott a HVG.hu átszervezése nyomán, mivel megszűnt a tartalom- és termékfejlesztési igazgatói pozíció. A HVG Zrt. idei stratégiája részeként beolvasztották a HVG.hu-ba a Techline.hu, az Autómenedzser.hu és az Ecoline.hu tematikus site-okat. Mind szerkesztőségi, mind adminisztratív és kereskedelmi vonalon csökkent a dolgozók létszáma. A marketinget és a lapértékesítést összevontan irányítja Tóbiás Andrea.

Dén Anita marketingvezető július 6-ával távozott a Piac és Profit Kiadótól. Marketinges feladatait Práger Kitti, online projektvezetői teendőit pedig Pataki Renátó vette át. A szakember a Vulcano marketingigazgatójaként folytatja karrierjét.

Dr. Keresztesi Péter július 13-ával távozott az Inform Média két cégének, a Szuperinfó Média Kft.-nek és a POP Print Kft.-nek az éléről. Mindkét vállalkozásnál 2011 októbere óta töltötte be az ügyvezető igazgatói pozíciót. Feladatait Fodor István, az Inform Média ügyvezető igazgatója látja el. További változás, hogy a Szuperinfó Budapest értékesítési tevékenységét új vezető, Szabó Gábor Viktor irányítja, az országos értékesítésért pedig Kliszek Noémi felel, akit nemrég neveztek ki az Inform Média országos értékesítési vezetői posztjára.

Bánhegyi Zsófia tölti be a T-Systems Magyarország marketingvezetői pozícióját augusztus 6-ától, miután elődje, Sümegi Zsuzsanna távozott a cégtől. Feladata a vállalkozás marketingkommunikációs tevékenységének irányítása. Az újonnan kinevezett szakember pályafutását a Nestlé Magyarországnál kezdte, majd a KLM közép-kelet-európai központjában dolgozott. Ezt követően csatlakozott a Heti Válasz Kiadóhoz, ahol lapigazgató-helyettesként felügyelte a terjesztési, marketing-, hirdetés- és konferenciaszervezési területek felépítését és működését. 2010 júniusától a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs vezetői tisztségét látta el. (Bánhegyi Zsófiával készült interjúnkat lapszámunk 8–9. oldalán olvashatják.)

Schulek Csaba közös megegyezéssel távozott az MTVA-tól. A sportbeszerzési, -értékesítési és nemzetközi projektvezető munkaviszonya június 13-ával szűnt meg. A szakember 1992-ben került a Duna Tv-hez, ahol a Híradó műsorvezetője és bemondója lett. Egy évvel később a Duna Tv sportosztályának egyik alapítója, 1999–2004-ben főszerkesztője volt, 2004–2011 között pedig a TeleSport főszerkesztőjeként tevékenykedett. 2011. július 1-je óta dolgozott projektvezetőként.

Földes Ádám július 18-ával távozott a NeoFM vezérigazgatói székéből, a tulajdonosváltással párhuzamosan. A pozíciót majdnem egy évig töltötte be. 1997-ben a Roxy Rádiónál indult a szakember pályafutása, majd sokáig a Sláger Rádiónál látott el vezetői tisztséget. 2008-ban a bolgár Star FM vezérigazgatója lett, egy évvel később pedig már a Danubius Rádiót irányította. 2010-ben az EMG kereskedelmi ügyvezető igazgatójává nevezték ki.

Németh Tibor lett a NeoFM-et üzemeltető FM1 Zrt. új vezérigazgatója. Az új vezető húsz éve dolgozik az üzleti szférában, többéves cégvezetői tapasztalattal rendelkezik. Az új menedzsmentnek mellette dr. Mezei László is tagja lett, aki a rádió jogi ügyeiért felel. A szakmai munkát Berényi Attila irányítja. A szakember húsz éve, Szegeden kezdte rádiós pályafutását. Hírszerkesztő-műsorvezetőként dolgozott a Danubius Rádióban, majd a Sláger Rádió hírigazgatójaként tevékenykedett, később a Juventus Rádióban volt hírigazgató. Csaknem egy éve nevezték ki a NeoFM hírigazgatójává.

Róna Márta július 1-jétől a Corinthia Hotel Budapest kommunikációs igazgatója. A szakember 1998–2010 között az OmnicomMediaGroupnál dolgozott, médiatervezőként kezdte, majd non-tv igazgató, végül kereskedelmi igazgató lett. A médiaügynökségtől 2010 novemberében távozott a Malévhoz, ahol kommunikációs igazgatóként tevékenykedett a nemzeti légitársaság megszűnéséig. Felelősségi köre új munkahelyén a hotel marketingtevékenységére is kiterjed.

Menyhárt Mária július végével leköszönt az Integrált Média Megoldások Kft. ügyvezető igazgatói tisztségéről. A posztot ennek nyomán Wirth Zoltán tölti be. A távozó szakember 2003-tól nyolc évig irányította hirdetési igazgatóként a Geomédia értékesítését, majd 2011. áprilisi megalakulásától a sales house-t vezette.

Grósz Judit, a UPC volt marketingigazgatója a Microsoft Magyarország új technológiák „evangelizációjáért” felelős vezetőjeként, azaz a Developer and Platform Evangelism egység élén folytatja szeptember 1-jétől pályafutását. A poszton a Microsoftnál immár tizenhetedik évét töltő Kollár Lászlót váltja, aki augusztustól a Windows Azure felhőalapú technológia elterjesztéséért felelős terület régiós vezetője lett. Szintén a Microsofthoz érkezett Vass Gábor, aki a kkv-kért, a partneri területért, illetve a cloud megoldásokért felel.

Liviu Burlacu szeptember 8-ától, közös megegyezéssel megválik főtitkári tisztségétől – adta hírül a Matesz közleménye, amely azt is leszögezi: a személyi változás a szervezet munkáját, tevékenységét nem érinti, a Matesz a szolgáltatásokat ezt követően is a megszokott rend szerint nyújtja. Liviu Burlacu a szövetség munkáját továbbra is segíti, rendelkezésre áll az új főtitkár kinevezéséig.

Kovács Krisztián lett augusztus 1-jével a Galavics András vezette MTVA Sales House igazgatóhelyettese. A szakember pályafutását a TV3 értékesítési csapatában kezdte, majd 2000-től tizenegy éven keresztül a TV2-nél dolgozott. Kezdetben key account manager, majd értékesítési csoportvezető, később senior sales manager, végül négy éven át a médiacég kereskedelmi igazgatója volt. Kovács Krisztián a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesületének márciusban megválasztott elnöke.

Komoróczki István lett a Coop Hungary szóvivője augusztus 1-jével. Feladatát már meglévő kötelezettségeivel párhuzamosan látja el, mivel 2006 óta a Coop-csoport érdek-képviseleti szervezete, az ÁFEOSZ-Coop Szövetség titkáraként dolgozik.

Gazsó L. Ferenc, az MTVA tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettese közös megegyezéssel távozott a Magyar Rádiónál betöltött Kossuth rádió intendánsi pozíciójából. A vezető a változást az MTVA-nál megnövekedett szakmai feladataival indokolta. Jónás István, a Magyar Rádió vezérigazgatója az intendánsi feladatok ellátására Pásztor Zoltánt kérte fel, aki a Petőfi, majd a Kossuth adó, illetve a Duna és a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője volt, s 2011-től az Magyar Rádió tartalominnovációs menedzsereként is dolgozott.

Elindul a Budapest Kertmozi

1 napja

A megmozdulás elsődleges célja a közösségi filmezés, valamint a budapesti kertmozi kultúra újjáélesztése.

Kutatást készített az IKEA

1 napja

A magyarok 61 százaléka szerint a magáncégeknek aktív szerepet kell vállalniuk a zöld megújulás népszerűsítésében.

Megérkezett a YouTube Kids Magyarországra

1 napja

A YouTube Kids egyszerűbbé teszi, hogy a gyerekek számára kedves rajzfilmeket keressünk, mondókákat hallgassunk, valamint megtaláljuk a választ különféle tudományokkal vagy természettel kapcsolatos kérdésekre.

Megújult a Safer Internet Program honlapja

2 napja

Az oldal működtetője a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, az európai SIP hazai tudatosságnövelő központja, konzorciumvezetője és hotline-szolgáltatója.

Még nagyobb tévé?

2 napja

Az átlagos méret az elmúlt öt évben 40-ről közel 48 colosra nőtt , ez pedig a magyar otthonokban is meglátszik.