2012. 9-10. szám | Hírek

Személyi hírek

Nagy László társ-kreatívigazgatóként csatlakozott augusztus közepén az ACG-hez. Az Addict blog szerzőjeként is ismert szakember május 1-jével távozott a Saatchitól. Az ACG-nél Tihanyi Péter mellett tölti be a társ-kreatívigazgatói posztot.

Horváth B. Soma, a Sanoma Media Budapest emberierőforrás- és üzletiszolgáltatás-igazgatója közép-európai HR-igazgató lett a cégcsoportnál szeptember 1-jével. A nemzetközi pozíció mellett korábbi feladatait is ellátja. A szakember 1999-ben csatlakozott a médiavállalathoz HR-igazgatói minőségben.

Ádám Péter, az Est Media értékesítési igazgatója alig több, mint hat hónap után távozott a médiacégtől. A szakember február 13-án érkezett a vállalathoz, és augusztus végével ment el onnan, hogy „az egyik meghatározó hazai médiacégnél folytassa pályafutását”. Később kiderült: szeptember 3-ától a Ringier online értékesítésének irányítását vette át.

Piller András tölti be szeptember 10-étől az Antenna Hungária vezérigazgatói tisztségét, s a szakember egyben az igazgatóságnak is tagja lett. A poszton a korábban távozott Jean-François Fenech-et váltotta, közvetlenül pedig Yves Coulomb megbízott vezérigazgatót, aki az új vezető érkezésével visszatért a gazdasági igazgatói pozícióba. (Piller Andrásról készült portrénkat lapszámunk 50. oldalán olvashatják.)

Szabó Veronika lett július 12-ével a Four Seasons Hotel Gresham Palace kommunikációs vezetője. A kinevezéssel egy időben új értékesítési igazgató érkezett a szálloda értékesítési és marketingcsapatába Drew Clark személyében.

Illés Gabriella tölti be szeptember 1-jétől a TV2-csoport kábelcsatornáiért felelős kreatívvezetői posztot. Pozíciójában a FEM3, a PRO4 és SuperTV2 saját gyártású műsorainak előállításáért és fejlesztéséért felel. A szakember 14 éves televíziós pályafutást tudhat maga mögött. 2002 óta készít műsorokat a TV2-nek, kinevezéséig producerként, valamint a TV2 Akadémia képzési vezetőjeként tevékenykedett – ez utóbbi tisztséget továbbra is ellátja.

Adrian Cernăuţan személyében új ügyvezető irányítja a Coca-Cola Magyarország Szolgáltató Kft.-t. A Coca-Cola romániai leányvállalatától érkezett vezető szeptember 1-jétől tölti be a pozíciót. A szakember ezt megelőzően a cég Romániában folytatott összes kereskedelmi tevékenységéért felelt.

Lambert Gábor lett a Figyelő főszerkesztője. A szakember kilenc éve dolgozik a lapnál, előtte a Magyar Nemzet, majd a Világgazdaság munkatársa volt. Hét évet töltött moszkvai és washingtoni tudósítóként, további hármat pedig a BBC magyar adásának budapesti tudósítójaként. Az előző főszerkesztő, Illisz László alig egy év után, július 1-jével távozott.

Németh Kinga lett a Mood Media Hungary értékesítési és marketingigazgatója. A szakember feladata a magyarországi portfóliónak a nemzetközi vállalatcsoport más országokban már bevált szolgáltatásaival való bővítése. Ő felel azért is, hogy a cég a hagyományos kiskereskedelmi üzletek és vendéglátóhelyek mellett új ágazatokban és helyszíneken is megjelenjen.

Szabó Zsolt értékesítési vezetőként, Abonyi Bernadett értékesítéstámogatási vezetőként, Ihász Ingrid pedig elemzési és tréningvezetőként folytatja pályafutását a CEMP Sales House szeptember 1-jével hatályos átszervezése nyomán.

Égető Gyula, a hódmezővásárhelyi Rádió 7 tulajdonos-ügyvezetője váltotta a hat év után távozott dr. Radetzky Andrást a Helyi Rádiók Országos Egyesülete (HEROE) élén. Az új elnökséget Bozsó István (Aktív Rádió, Szolnok), Balogh Béla (Sunshine Rádió, Nyíregyháza), Herendi Gábor (Méz Rádió, Veszprém), Laczkó Endre (Juventus Rádió, Budapest), Németh István (Korona Rádió, Kalocsa) és Pálfalvi Gábor (Rádió Szombathely, Szombathely) alkotja.

Sebők Orsolya korábbi főszerkesztő-helyettes tölti be a szeptemberi lapszámtól a Piac & Profit főszerkesztői posztját. Demcsák Mária eddigi főszerkesztő a továbbiakban alapító főszerkesztőként jegyzi a lapot, és a kiadó egyéb, ez idáig is általa irányított projektjeire koncentrál. Sebők Orsolya 2011-ben újságíróként kezdett a Piac & Profitnál dolgozni, korábban pedig elemző közgazdászként tevékenykedett.

Boda Judit marketingigazgatói kinevezést kapott a MediaCity Magyarországnál. A szakember már nyáron a médiacéghez igazolt, miután hosszú időt követően, közös megegyezéssel távozott az Axel Springer-csoporttól. A Figyelő kiadójánál az elejétől kezdve az értékesítés támogatása, a kutatások és a stratégiai marketing tartoznak a feladatai közé.

Lóczi János lett a Magyar Nemzet lapigazgatója, miután Lovas Ivánt azonnali hatállyal leváltották szeptemberben. Az új vezető korábban megfordult a PLT-nél, a Lapcomnál, 2006 óta pedig a MédiaLOG-nál tevékenykedett, ahol a gazdasági irányítás mellett az értékesítési területért is felelt.

Lukács Tamás Lukács tölti be szeptembertől a Sony Pictures Television Networks újonnan létrehozott magyarországi disztribúciós vezetői tisztségét. A szakember a teljes AXN csatornacsalád magyar piacon való értékesítéséért felel. Az újonnan kinevezett vezető előzőleg hasonló poszton dolgozott a Viasatnál, azelőtt pedig a Magyar Televíziónál és az InfoRádiónál szerzett tapasztalatokat.

Bennó Kata partnerkapcsolati vezetőként folytatja munkáját szeptembertől az Adaptive Mediánál. A pozícióban a szakember a médiatulajdonos, illetve a stratégiai szolgáltató partnerekkel való operatív kapcsolattartásért felel. További változás, hogy Szabó Ákos az üzletfejlesztési terület mellett az online értékesítést is irányítja.

Horváth János váltotta az Invitel lakossági értékesítési igazgatói posztján a céget 15 év után elhagyó Fejes Tibort. Az érkező vezető karrierjét a Price Waterhouse Kft.-nél kezdte, majd a Citibanknál lakossági értékesítési, később hitelezési igazgatóként dolgozott 2006-ig. Ezt követően a Magyar Telekom-csoportnál töltött be vezetői tisztségeket. Saját vállalkozásai mellett az Opten Kft. ügyvezetői igazgatójaként és tanácsadójaként tevékenykedett mostani kinevezéséig.

Kovács Krisztián távozott az MTVA Sales House igazgatóhelyettesi pozíciójából, miután az augusztus 1-jével munkába állt szakembernek – az MTVA közlése alapján – a „próbaidő alatt azonnali hatállyal megszűnt a jogviszonya”. Ezzel párhuzamosan új vezető csatlakozott az MTVA Sales House-hoz Horváth Réka személyében. A korábban az Ipsosnál és az Origónál is megfordult szakemberrel kapcsolatban az MTVA azt közölte: nem igazgatóhelyettesnek érkezett, hanem értékesítési vezetőként folytatja pályafutását a közmédia értékesítőházánál.

Lisztes Sarolta lett a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség (Matesz) új főtitkára, miután Liviu Burlacu 19 év után távozott a szakmai szervezettől. A közgyűlés döntése nyomán november 1-jétől tölti be a pozíciót. Feladata elsősorban a marketing- és salesvonal erősítése, a taglétszám megtartása és növelése, illetve a Matesz új információs rendszerének marketingszemléletű fejlesztése lesz. A szakember az elmúlt nyolc évben a HVG Kiadónál dolgozott.

Novák Péter (RCKO.FM) irányítja az IAB Hungaryt elnökként az elkövetkező időszakban is, miután a tagság egyhangúlag újraválasztotta. Rajta kívül az elnökséget Ambruszter Géza (Gemius), Balatoni Emese (Adverticum), Barnóth Zoltán (MEC Interaction), Kardos Gábor (Ringier), Kozári István (Origo Media Group), Szabó Ákos (Adaptive Media), Szabó Erik (Carnation Group), Turóczi András (Aegis Media) és Ziegler Gábor (CEMP) alkotja. Szintén az IAB-t érintő hír, hogy Ihász Ingrid (CEMP) lett az oktatási munkacsoport új vezetője.

Az Év honlapja lett az okosanapenzzel.hu

2 napja

Tavaly is díjat nyert a Pénzügyminisztérium weboldala, amely így két egymást követő évben lett az Év honlapja a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) pályázatán.

Elhunyt Swendt Pál

2021. január 13.

A Magyar Nemzet belpolitikai rovatvezető-helyettese, újságírója 56 éves volt.