2013. 1-2. szám | Hírek

Személyi hírek

Laczkó Endre irányítja a TV2 kereskedelmi és üzletfejlesztési igazgatóságát 2013. január 15-étől, azaz ő vezeti a területek összevonása révén létrehozott SevenOne Media kereskedőházat. A szakember a Juventus Rádiótól érkezett, melyet 2008 óta irányított, a Juventus Média ügynökséggel együtt.

Hidvégi Zoltán az Aegis Media kazahsztáni irodájához igazolt ez év januárjával. Új pozíciójában üzletfejlesztési, stratégiai és operatív feladatokat lát el. Ő felel az ügynökségi struktúra optimalizálása mellett a nemzetközi standardok bevezetéséért, az újüzlet-szerzésért, illetve az ügynökségi csoport kilenc országot érintő hídfőállásainak kiépítéséért a kaukázusi régióban. A szakember ezt megelőzően két évig az MPG key account directora volt. Helyére 2012. december 4-i hatállyal Mészáros Viktória érkezett.

Radnai Péter lett a Chello Central Europe produkciós igazgatója, a pozíciót januártól tölti be. A produkciós igazgatóság újonnan alakult, a sport- és non-sport programigazgatóságok mellett. Az új vezető irányítva a cég teljes régiójában üzemeltetett sport- és non-sport csatornák saját gyártású műsorainak produkciós tevékenységét, azaz felügyelete alá tartozik a kreatív koncepciók kitalálása és fejlesztése, valamint a műsorok gyártása. A szakember 2012-ben a Ringier televíziós produkciós vezetői tisztségét látta el. Már korábban is dolgozott a Chellónál tanácsadói minőségben, előtte közel hét évig a Playboy magyar kiadásának főszerkesztője volt.

Kovács Ildikó közös megegyezéssel távozott januárban a Magyar Telekom marketing- és vállalati kommunikációs igazgatói posztjáról. A szakember 2011. február 1-jével került a céghez mint PR-igazgató, majd 2011. július 1-jétől, a vállalat átszervezése nyomán, az integrált marketing- és vállalati kommunikációs igazgatóságot irányította.

Galambos István tölti be január 1-jétől az MTI vezérigazgatói posztját a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának döntése nyomán. A pozícióban Belénessy Csabát váltotta. Galambos István 2004-től a Magyar Rádióban dolgozott hírszerkesztőként, majd turnusvezetőként. 2007-től a Lánchíd Rádióban hírszerkesztői és hírműsor-szerkesztői feladatot látott el. 2008-tól az MTI alelnöki kabinetvezetője, majd 2010-től a vezérigazgató kabinetfőnöke volt. 2011 óta az MTI szolgáltatási vezérigazgató-helyetteseként tevékenykedett.

Bedy Krisztina lett az Avantgarde Public Relations ügyvezető igazgatója A szakember a megelőző egy évben az üzleti és termékkommunikációs üzletág vezetőjeként dolgozott az ügynökségnél. Kinevezése nyomán a divízióigazgatói pozíció kikerült a döntési folyamatokból. A cég közlése szerint a szervezeti változást a piaci környezet indokolta.

Hornyacsek Zoltán látja el a Zöld Újság Zrt. főszerkesztő-kiadóvezetői feladatait a kiadó ügyvezetésének döntése nyomán. Kinevezésére a Zöld Újság átszervezésével összefüggésben került sor. A szakember 2004 nyarán csatlakozott az Axel Springerhez, 2007-ig a kontrollingosztályon dolgozott, majd 2011 szeptemberéig az ügyvezetés munkáját támogatta, 2010 óta a Harlequin Magyarország Kft. kiadói tevékenységéért felel. A Zöld Újság Zrt. kiadóvezetői feladatait 2011 szeptemberétől látta el, lapigazgatói minőségben. A szerkesztőség szakmai irányításáért továbbra is Újvári Miklós felelős szerkesztő felel.

Urbán Zsolt, a HD Group ügyvezető igazgatója lett a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) elnöke, a szakmai szervezet közgyűlésének decemberi döntése nyomán. Az előző ciklusban, 2009 óta Mezriczky László irányította az MRSZ-t. Szintén a szövetséget érintő hír, hogy hét év után Balogh Virág reklámjogász váltja Markovich Rékát az MRSZ főtitkári posztján. Balogh Virág az ELTE Jogi Karának elvégzését követően a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) dolgozott, kezdetben vizsgálóként, később a fogyasztóvédelmi iroda vezetőjeként. A GVH-tól való távozása után a CLV Partners ügyvédi iroda verseny- és reklámjogi csoportját vezette.

Bauer Éva lett a MediaCity Magyarország (MCM) új ügyvezető igazgatója a taggyűlés döntése nyomán azt követően, hogy 2012. december 28-án visszahívták pozíciójából dr. Lukács Marianna addigi ügyvezető igazgatót. Az MCM azt közölte, hogy még aznap büntetőfeljelentést tettek ismeretlen tettes ellen a BRFK V. kerületi kapitányságán hűtlen kezelés, csalás és sikkasztás gyanújával.

Dr. Pintér Róbert head of mobile research pozícióban folytatja pályafutását az eNet Internetkutató és Tanácsadó Kft.-nél januártól. A szakember ezt megelőzően, 2010 novemberétől az Ipsos Interactive Services online ügyfélkapcsolati igazgatója volt Magyarországon, 2011 nyara óta pedig Csehországban és Oroszországban is.

Bognár Gergely személyében kommunikációs igazgatót nevezett ki január 1-jével a korábban Nézőpont Intézet Zrt. néven ismert Bonum Semen Zrt. A szakember feladata a cég közleménye szerint a vállalatcsoporthoz tartozó Nézőpont Elemzőintézet Nonprofit Kft., a Médianéző Kft., a Mediameter Kft. és a Kutatópont Kft. komplex márkaépítése.

Steve Varcoe lett a magyar piacra most belépő IMD magyarországi country managere. A médialogisztikai cég tévéreklámokhoz való online hozzáférést lehetővé tevő szolgáltatással jelentkezik nálunk. A szakember 20 éve dolgozik a magyar televíziós piacon. Az RTL Klub kereskedelmi igazgatója, majd a TV2 értékesítési igazgatója volt.

Sigvart Voss Eriksen, a Telenor Magyarország eddigi kereskedelmi vezérigazgató-helyettesének januári távozása nyomán a cég átszervezte kereskedelmi szervezetét is. Az értékesítési és marketingfeladatokat három szervezeti egység – az Ügyfélkapcsolatok, a Digitális szolgáltatások és a Marketing divízió – látja el. Ez utóbbit a Telenor-csoporttól érkező Mike Michel marketing-vezérigazgatóhelyettes irányítja, míg a másik két divízió élére Fejes Zoltán és Takács Zoltán kerültek.

Damjanovich Nebojsa digitálismarketing-stratéga lett a Grey/G2 ügynökségnél, ahol korábban ez a pozíció nem létezett. Feladata a már hagyományosnak tekinthető eszközökön túl új, integrált, az ügyfelek számára nagyobb megtérülést hozó megoldások bevezetése a magyar piacon. A szakember 14 éve nagyvállalati online marketingkommunikációval foglalkozik. 2012 végéig egy éven át volt az Allegroup.hu marketingvezetője, ezt megelőzően saját tanácsadó cégét vezette.

Door Tamás váltotta a pályafutását a TV2-csoportnál folytató Laczkó Endrét a Juventus Rádió vezérigazgatói posztján. Door Tamás 13 éve dolgozik a rádiós piacon, a Juventushoz 2011 júliusában érkezett mint kereskedelmi igazgató. Korábban az InfoRádiónál, a Roxy Rádiónál és a Rise FM-nél töltött be hasonló pozíciókat.

Balogh Tímea vezeti 2013 elejétől a Next Wave Europe ügyfélkapcsolati csapatát. Feladatai között szerepel a digitális márkaügynökség ügyfélkapcsolati és tanácsadói tevékenységének szakmai irányítása, valamint az ügyfelekkel történő stratégiai együttműködés koordinálása. A szakember 2012 márciusában csatlakozott a Next Wave Europe csapatához mint szenior tanácsadó.

Szűcs Péter lett február 1-jétől az InStyle magyar kiadásának főszerkesztője. A szakember a Magyar Rádió műhelyében tanulta az újságírás alapjait, s tíz éve dolgozik különböző glossy magazinoknak. A Marie Claire alapító csapatának tagjaként öt évig volt a magazin vezető szerkesztője.

Rózsa Iván tölti be március 18-ától a Magyar Telekom vállalati kommunikációs igazgatói pozícióját. A szakember irányítja majd a távközlési cég külső és belső kommunikációs, valamint márka-, szponzorációs és rendezvénymenedzsment tevékenységét. Az érkező vezető a kereskedelem, az olaj- és vegyipar, illetve a gyógyszeripar területén szerzett marketing-, majd vállalati kommunikációs tapasztalatokat, és látott el vezetői tisztségeket. 2007-ben csatlakozott a Sanofi gyógyszercéghez, ahol 2010-től a magyarországi leányvállalat kommunikációs igazgatója, valamint tagja a vállalat menedzsmentjének. 2011-ben nevezték ki a négy országból álló Duna-régió kommunikációs igazgatójának, és tagja lett a régió menedzsmentjének.

Harangozó Ferenc tölti be a Chello Central Europe marketingvezetői pozícióját február 1-jétől. Feladata a cég teljes régiójára, azaz 9 ország 21 tematikus csatornájára kiterjedő B2C-marketingstratégia kialakítása és működtetése. Emellett szerepet játszik a média-együttműködések hatékonyabbá tételében is. A szakember karrierje meghatározó részét a Magyar Telekomnál töltötte, nagyrészt marketingkommunikációs és márkastratégiai területen, legutóbb pedig belső kommunikációs osztályvezetőként. Dolgozott reklámügynökségnél stratégiai igazgatóként, egy ideig vezetett filmgyártó céget. A Libri Médiánál és a Magyar Állami Operaházban marketing-tanácsadói szerepet vállalt.

Büchler András, az Árukereső.hu eddigi marketingkommunikációs és PR-vezetője az Ulpius-ház Könykiadó kommunikációját irányítja a jövőben. Új pozíciójában a PR mellett a szerzők, a kötetek és a kiadó saját boltjainak kommunikációs stratégiájáért is felel. A szakembert az Árukereső.hu-nál Füleki Éva váltja, aki a PwC Magyarország marketing- és kommunikációs osztályáról érkezik.

Jónás Milán tölti be az újonnan létrehozott online tartalommenedzseri pozíciót a Viasatnál. Feladatai közé tartozik a médiacég weboldalainak, illetve ingyenes catch-up tévé szolgáltatásának, a Viasat Playnek a teljes körű fejlesztése, különös tekintettel a tartalmi, értékesítési, marketing-, pénzügyi és technikai szempontokra. A szakember 2007 óta dolgozik a csatornánál, ahol korábban new media executive-ként a Viasat3 és Viasat6 csatornák online megjelenéséért felelt.