2013. 5-6. szám | Hírek

Személyi hírek

Ivanics Eszter tölti be április 2-ától a Chello Central Europe PR-vezetői pozícióját. A szakember feladata a tévécsatornák regionális vállalati, hazai B2B- és nézői PR-kommunikációjának erősítése, tervezése és a kivitelezés irányítása. Fő teendője a vállalat B2B-kommunikációjának vezetése, a tematikus csatornák PR-stratégiájának kidolgozása és működtetése a magyar piacon, míg a régióban a kommunikációs hangsúlyok kialakítása, együttműködés a regionális PR-menedzserekkel.

Benda Gergely country manager átszervezte az HBO magyarországi értékesítési és marketingcsapatát. Baranyai Szabolcs még az év elején érkezett a marketingigazgatói pozícióba. Feladata az HBO és Cinemax lineáris csatornák, illetve az HBO OD és HBO GO on-demand szolgáltatások marketing- és kommunikációs tevékenységének irányítása. PR executive-ként csatlakozott a csapathoz Dévényi Patrícia. Új pozíciójában az HBO és a Cinemax, valamint a vállalat teljes körű kommunikációjáért felel. A műsorszolgáltató salescsapatát erősíti márciustól Fenyvesi Márk, aki key account munkakörben dolgozik az HBO-nál.

Erős Attila, a Fastbridge ügyvezető igazgatója lett áprilisban a MAKSZ online szekciójának elnöke a tagok egyhangú döntése nyomán. Megválasztására azt követően került sor, hogy a szekciót megalakulása óta vezető Kerti Attila lemondott a posztról. A Maximize ügyvezető igazgatója sűrű elfoglaltságai miatt nem tudta tovább irányítani az online szekciót.

Borsai Ágnes személyében új kommunikációs igazgató csatlakozott a Decathlon csapatához március végén. A szakember az OMD-től érkezett, ahol közel 9 évig dolgozott, legutóbb account directorként.

Kiskasza Kinga lett a TV2-csoport vállalati kommunikációs menedzsere. A szakember április 8-ától tölti be a pozíciót. Feladata a vállalat imázsát érintő kommunikáció megtervezése és kivitelezése, sajtóesemények szervezése, a TV2-csoport CSR-stratégiájának kidolgozása és megvalósítása, illetve B2B-megjelenéseinek koordinációja.

Schindler Endre személyében régi-új értékesítési igazgatót igazolt áprilisban az Est Media. A szakember az elmúlt időszakban tanácsadóként tevékenykedett, de 2007 és 2010 között már hasonló pozíciót töltött be a cégnél. Ő irányítja a cégcsoport programkalauz-márkáinak magyarországi reklám- és szponzorációs tevékenységét.

Márta Irén, a Holcim Hungária vállalati kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója látja el a jövőben a Holcim ONEurope kommunikációs koordinátori feladatait. Ily módon korábbi pozíciója megtartása mellett immár 16 európai ország kommunikációs tevékenységét támogatja és hangolja össze. A Holcim-csoport tavaly év végén jelentett be szerkezetátalakítást. Ennek jegyében hozta létre az európai régiók helyébe lépő és azok feladatait egybeolvasztó ONEurope-ot.

Dominic Köfner váltotta Somlyai Dórát május 1-jével a MOL-csoport vállalati kommunikációs igazgatói pozíciójában. Az újonnan kinevezett szakember 2010 és 2012 között a Hypo Alpe Adria Group kommunikációs vezetőjeként és szóvivőjeként tíz országért felelt, ezt megelőzően pedig a Magnat Real Estate AG befektetői és kommunikációs igazgatójaként dolgozott. Új pozíciójában a MOL-csoport stratégiai kommunikációjáért, külső és belső kommunikációjáért, társadalmi szerepvállalásáért, vállalati arculatáért, illetve a tagvállalatok vállalati kommunikációjáért felel.

Spissák Viktor, a Viacom International Media Networks regionális pénzügyi és operációs igazgatója áprilistól új poszton, alelnökként („Vice President, Finance and Operations”) folytatja pályafutását a cégnél. A Viacomnál 2009 óta dolgozó, a regionális pénzügyi igazgatói feladatokat továbbra is ellátó szakember a kinevezés révén nagyobb rálátást nyert a nemzetközi projektekre.

Mező László lett az IAB Hungary új ügynökségi oldali elnökségi tagja. Az OMD Hungary ügyvezető igazgatója Szabó Eriket váltotta a pozícióban, mivel a CarnationGroup vezérigazgató-helyettese a cégcsoportnál megsokasodott teendők miatt lemondott róla.

Melles Katalin irányítja június 1-jétől az Ipsos Zrt. Media, Content & Technology üzletágát. Az eddigi vezető, Gábos Zsuzsa saját vállalkozásba kezdett. (Melles Katalinról készült portrénkat lapszámunk 50. oldalán olvashatják.)

Szelke Barnabás váltotta június 1-jével Kardos Gábort a Ringier digitális üzletágának élén. Utóbbi szakember az Uj Péter irányította 444.hu-hoz igazolt át. Szelke Barnabás széles körű nemzetközi és hazai tapasztalatokkal rendelkezik a digitális üzlet és digitális fejlesztések terén.

Tóth Tímea Mónika vezeti júniustól a Sága marketingosztályát. A cégnél 2012 novembere óta dolgozó szakember 15 évnyi tapasztalattal rendelkezik az FMCG-marketing és -direktértékesítés területén. Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetemen végezte. Pályafutását a Kraft Foods Hungáriánál kezdte.

Vidus Gabriella, az RTL Klub kereskedelmi és az R-Time ügyvezető igazgatója, valamint Farsang Péter, a Viasat vezérigazgatója alelnökként segíti júniustól Kovács Krisztián, a Magyar Elektronikus Műsorszolgáltatók Egyesülete (MEME) elnökének munkáját.

Dr. Schillinger Attila, az Avantgarde Group alapító partnere tíz év után távozott a cégtől. Többségi tulajdonrészét igazgató társai vásárolták meg egy csaknem egyéves folyamat keretében. A szakember kilenc évig állt az ügynökség élén, azóta a cég két szakmai egysége közül az Avantgarde PR-nek Bedy Krisztina, az Avantgarde Digitalnak pedig Császi Dóra az ügyvezetője.

Balla Zoltán irányítja május 29-étől az Inform Média budapesti ügynökségi értékesítői csapatát mint országos értékesítési vezető, megtartva eddigi vezetői pozícióit is. Kliszek Noémi a továbbiakban a cégcsoporton belül a Szuperinfó ügynökségi értékesítői kommunikációjáért felel, és az értékesítési csoportot erősíti.

Mészáros Judit személyében új marketingmenedzsert választott a Szállás.hu. A Symbol Budapesttől érkezett szakember a korábban az ügyvezető által irányított, de új elemekkel bővített marketing-feladatkört vette át az immár nyolc országban jelen lévő szállásfoglaló portálnál.

Kövesdi Péter főszerkesztő nem értett egyet a Sanoma Mediával a Hír24 jövőjét illetően, így június 28-ával távozik a médiacégtől. A Sanoma Media keresi Kövesdi Péter utódját. Az átmeneti időszakban Nagy Gergely portfólióigazgató felel közvetlenül a híroldal szerkesztőségi irányításáért.