2012. augusztus 28.

15 milliós prémium a közmédiás vezéreknek

Ebből a legnagyobb összeget Belénessy Csaba viheti haza 2011-es munkájáért - derül ki a Népszabadság cikkéből.

Ebből a legnagyobb összeget Belénessy Csaba viheti haza 2011-es munkájáért - derül ki a Népszabadság cikkéből.

Összesen 15 millió forintnyi jutalmat kapott a négy közmédia vezér, derül ki a Népszabadság cikkéből. A Közszolgálati Közalapítvány által nyilvánosságra hozott dokumentumból kiderül: Medveczky Balázs (MTV) bruttó 4,2 millió, Jónás István (Magyar Rádió) 4,3 millió, Belénessy Csaba (MTI) 4,8 millió és Dobos Menyhért (Duna TV) 1,1 millió forint prémiumot kapott.

A vezérigazgatók munkaszerződése azt rögzíti, hogy bizonyos feltételek teljesítése esetén éves személyi alapbérük meghatározott százalékát kaphatják meg jutalomként. Ezek között szerepel például, hogy elvégezzék a közmédiarendszer átalakításával kapcsolatos feladatokat, készítsék el és tartsák be az intézmény üzleti tervét, az adott médiumot ne marasztalja el a médiahatóság, ne veszítsen sajtó-helyreigazítási pert, növelje a nézettséget/ hallgatottságot/látogatottságot - olvasható.

A négy vezér közül Belénessy Csaba keresi a legtöbbet, havi bruttó 1,9 millió forintot, ő az éves személyi alapbére 33 százalékát kaphatja meg jutalomként. A másik három vezető egységesen bruttó 1,7 millió forintot keres havonta, adható prémiumuk pedig a bérük maximum 25 százaléka. A többiekhez képest a Duna TV vezérigazgatója azért kapott jóval kevesebbet, mert Dobos Menyhért csak 2011 szeptembere óta tölti be a pozíciót, miután elődjét, Ókovács Szilvesztert a miniszterelnök az Operaház megbízott főigazgatójának nevezte ki.

Online nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

12 órája

Az ELTE Informatikai Kara idén online formában rendezi meg csütörtökön a felvételi nyílt napját, ahol előadások, bemutatók és interaktív programok várják a pályaválasztás, felvételi előtt álló diákokat.

″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

2020. november 26.

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.