2012. július 17.

A Google-tól igazolt vezért a Yahoo

Az új vezető kinevezésével megint nagyobb hangsúly jutna a termékinnovációra - áll a cég közleményében.

Az új vezető kinevezésével megint nagyobb hangsúly jutna a termékinnovációra - áll a cég közleményében.
Marissa Mayer

Marissa Mayert nevezte ki elnök-vezérigazgatónak a Yahoo július 17-ével. A cég a közlés szerint arra számít, hogy a Google-tól igazolt szakember vezetésével ismét nagyobb fókusz jut a termékinnovációra, s ezen keresztül javulhat a felhasználói élmény és nőhetnek a reklámbevételek.

Marissa Mayer legutóbb a Google helyalapú szolgáltatásaiért felelt alelnöki pozícióban. Az általa ellenőrzött termékek között szerepelt a Google Maps, a Google Earth, a Street View, illetve a lokális keresés. A szakember régi bútordarab volt a cégnél: 1999-ben csatlakozott a Google csapatához, mint annak huszadik tagja.

Mayernek mindenesetre nem lesz könnyű dolga a havi szinten több mint 700 millió felhasználót vonzó, de egészében mégis inkább szenvedő portfolióval. Elődje, Scott Thompson 2012 januárjában érkezett, nagy - racionalizálási - tervekkel, de májusban már mennie is kellett - diplomahamisítási ügye miatt. Előtte Carol Bartz irányította a céget, akinek - kemény megfogalmazásain túl - nem sikerült különösebb nyomot hagynia, és 2011 szeptemberében gyakorlatilag telefonon keresztúl rúgták ki.

Mayer kinevezését érintő további érdekesség, hogy a Yahoo új vezetője terhes, október elejére várja a kisfiát. A yahoo-s fejvadász júniusban kereste meg, amikor ez a tény már egyértelmű volt, így az internetes óriás terhessége tudatában nevezte ki a vezérigazgatói pozícióba.