2011. május 20.

A Google vezére az év médiása

Cannesban osztják ki a díjat, melyet a kereső vezére azért kapott, mert a cég átformálta a világ információszerzési lehetőségeit.

Cannesban osztják ki a díjat, melyet a kereső vezére azért kapott, mert a cég átformálta a világ információszerzési lehetőségeit.
Eric Schmidt

Ezúttal Eric Schmidt kapja az év médiaszemélyiségének járó díjat a Cannes Lions fesztiválon. Midnen évben olyan ember veheti át az elismerést, aki aktuálisan a médiavilág legbefolyásosabbja, és fontos szerepet vállal a jövő kreatív kommunikációs környezetének kialakításában is.

"Eric vezetése alatt a Google megváltoztatta a világ információszerzési lehetőségeit, és tevékeny részese volt annak, hogy a Google viszonylag rövid időn belül a világ legnagyobb megjelenési felülete és legértékesebb márkája legyen. Örülünk, hogy idén Eric Schmidtnek adhatjuk át a kitüntetést" - mondta el Philip Thomas, a fesztivál vezérigazgatója.

2001 és 2010 között Eric Schmidt a Google vezérigazgatójaként a cég technikai és üzleti stratégiáját felügyelte a cégalapító Sergey Brin és Larry Page mellett. A Google előtt a Novell ügyvezetője volt, azt megelőzően a Sun Microsystems munkatársaként dolgozott. Diplomáját a Princeton egyetemen, phd-ját a kaliforniai Berkeley-n szerezte.

A korábbi években Mark Zuckerberg, a Facebook alapítója, Steve Ballmer, a Microsoft elnök-vezérigazgatója, Sir Anthony O’Reilly, az Independent News & Media csoport feje, Tsuneo Watanabe, a japán Yomiuri Shimbun Holdings elnöke, Sumner Redstone, a Viacom elnöke és Gerald Levin, a Time Warner vezérigazgatója kapta a díjat.