2016. december 01.

A Maxus nemzetközileg támogatja a nők karrierépítését

A „Walk The Talk” elnevezésű program a női munkavállalók és vezetők közötti párbeszédre, valamint a tapasztalatcserére helyezi a hangsúlyt.

A World Economic Forum idei Global Gender Gap riportjából kiderült, hogy globális szinten a nők és a férfiak fizetése között átlagosan 19%-os az eltérés. Ez alól Magyarország sem képez kivételt, ahol a juttatások közötti eltérés átlagosan 33% a férfiak javára, és amely eredménnyel hazánk egyúttal sereghajtó az Európai Bizottság idei felmérése szerint. Az eltérés a felsővezetői pozíciók átvilágítása során ugyancsak szembetűnő, hiszen a világ top vállalatainál a női felsővezetők aránya mindössze 4,6%.

Ezen riasztó adatok miatt döntött úgy Lindsay Pattison, a Maxus Global nemzetközi vezérigazgatója, hogy felmérést indít a vállalat globális hálózatában. A belső vizsgálat feltérképezte a fizetésbeli különbségeket, áttekintette a helyi ügynökségeknél alkalmazott atipikus foglalkoztatási formákat, de kitért a kismama-kispapa szabadságolási politikákra is.

A felmérésből kiderült, hogy a vállalatnál a női vezetők aránya 40%, a női felsővezetők aránya azonban ettől jelentősen elmarad (24%). Noha ezek az eredmények meghaladják a világ vezető vállalatainak mutatóit, Lindsay Pattison fontosnak tartotta egy olyan program elindítását, amely a nők hosszú távú karrierépítését segíti: „Az a célunk, hogy megreformáljuk az elavult gyakorlatokat, és hogy arra ösztönözzük a női munkavállalókat, merjenek előre lépni. Ehhez pontos képet kellett alkotnunk azokról a vállalati és kulturális korlátokról, amelyek akadályozzák őket a szakmai kiteljesedésükben. A »Walk The Talk« nevű programunkat belső felmérésünk eredményei alapján dolgoztuk ki, és a nők karrierépítésének gyakorlati aspektusára helyezi a hangsúlyt.”

A „Walk The Talk” egy egyedi tréningsorozat, amely nevében is azt fejezi ki, nem elég beszélni a nők foglalkoztatásáról, hanem tettekkel kell elhozni a változást. A vállalat Londonban, Bangkokban és New Yorkban rendezett két napos találkozót munkatársnői számára.

A tréningen két professzionális coach tartott az ügynökség szenior és menedzser pozíciót betöltő női dolgozóinak előadásokat, foglalkozásokat. A program nem csak összefogásra és karrierrel kapcsolatos párbeszédre ösztönözte a résztvevőket, de lehetőséget biztosított arra is, hogy megosszák egymással piaconként eltérő tapasztalataikat.

Nehéz Viktória, a Maxus Hungary médiamenedzsere hozzátette: „Vállalatunk helyi szinten is kiemelt figyelmet fordít a nemek közötti egyenlőségre, és hogy támogassuk munkatársnőink előrelépését. Lényeges azonban, hogy nem elméletek vagy módszertanok gyártására törekszünk, hanem valós megoldásokkal kívánunk szolgálni – ennek a szemléletmódnak jó példája a »Walk The Talk« is. Az a célunk, hogy egyenlő feltételeket biztosítsunk nőknek-férfiaknak egyaránt, és erre szeretnénk ösztönözni a szektor más szereplőit is. Kollégáink kiválasztása során az elsődleges szempontunk mindig a szakmaiság, hiszen a legjobbakra van szükségünk.”

Oláh Alexandra a Republic Grouphoz igazolt

2018. október 18.

Azon dolgozik, hogy a Republic Group a szektorban egyedülálló megoldásokat sorakoztasson fel, illetve a piac egyik vezető digitális szereplőjévé váljon - írják.


Több száz állás a média és marketing világából