2012. január 05.

A PayPaltól igazol vezért a Yahoo

Az új CEO máris úgy nyilatkozott, hogy a cég nem eladó, pedig egészen idáig ellentétes híreket lehetett hallani.

Az új CEO máris úgy nyilatkozott, hogy a cég nem eladó, pedig egészen idáig ellentétes híreket lehetett hallani.

Scott Thompson lett a Yahoo! új vezérigazgatója, s 2012. január 9-ével a cég igazgatóságához is csatlakozik. A szakember egészen idáig az eBay PayPal divízióját irányította, s többek között az ő nevéhez köthető, hogy 50 milliósról 104 milliósra nőtt az online fizetési szolgáltatás globális felhasználói bázisa. Ezzel párhuzamosan a kereskedelmi partnerek száma meghaladta a 8 milliót, a bevételek pedig a 2010-es 1,8 milliárd dollárról tavaly 4 milliárd fölé kúsztak.

Nem véletlen, hogy az eBay vezére teljesen megdöbbent, mikor a Yahoo! sajtótájékoztatója előtt gyakorlatilag egy nappal elé állt Thompson, és közölte, hogy vált. Igaz, a kiszivárgott belső körlevél szerint pozitív és bíztató volt, Thomsponnak pedig megköszönte a munkáját, de nem titkolta a megdöbbenését sem. Ettől függetlenül bízik a PayPal további fejlődésében.

Thompson ezzel együtt nem a tutiba ül bele, hiszen nemrégiben még azt találgatta a piac, hogy ki és mennyiért veheti meg a Yahoo!-t. Októberben a Microsoftot tartották a fő kérőjelöltnek, ám őket már egyszer lepattintotta Jerry Yang akkori vezér. Pedig akkor Steve Ballmer még 45 milliárd dollárt kínált volna, ősszel pedig kevesebb mint a felét.

Most azt mondják: a Yahoo! nem eladó, s kész új pályára állni Carol Bartz szeptemberi kirúgása után. Akkor a posztot ideiglenesen Timothy Morse pénzügyi igazgató vette át, aki most ugyanerre a posztra tér vissza a PayPal-vezér érkezésével. Az új CEO mindenesetre az AdAge-nek azt mondta, a Yahoo! az új időszámítás jegyében egyszerre fókuszál a technológiára és a tartalomra, egyik területet sem elengedve. Többek abban bíznak, hogy az új vezető igazi "technológiai ember".