2011. szeptember 30.

A sajtóbizottság elnöke kerül az NKA élére

Jankovics Marcell leváltását azzal indokolják, hogy a jövő évi költségvetés más koncepciójú irányítást ad a szervezet számára.

Jankovics Marcell leváltását azzal indokolják, hogy a jövő évi költségvetés más koncepciójú irányítást ad a szervezet számára.
L. Simon László

Jankovics Marcellt L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke váltja a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) élén - adja hírül az MTI. Korábbi pozícióját párhuzamosan megőrzi.

A váltás 2011. október 15-ével esedékes, bár utána is számítanak az eddigi vezető szakmai tudására és munkájára - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium.

A személycserét azzal indokolják, hogy "a 2012. évi költségvetés más szempontokat előtérbe helyező és más koncepciójú irányítást ad a Nemzeti Kulturális Alap és annak pénzügyi kerete felosztásáról döntő bizottság számára".

Jankovics Marcell az MTI-nek nem kommentálta a döntést, az októberben érkező új vezető viszont elmondta: több változtatást is tervez az alap működésével kapcsolatban.

1700 diáknak ad munkát az Év Fiatal Vállalkozója

16 órája

Az Országos Fiatal Vállalkozói Díjjal azokat a mindennapi hősöket ismeri el, akik fiatal koruk ellenére komoly értéket teremtenek mind pénzügyileg, mind társadalmilag. A díjat idén Virág Viktor, a MADS alapítója nyerte el.