Feladatait Palincsár László veszi át, aki vezérigazgatói pozíciója mellett megtartja a Team Redben és Team Red Mediaban betöltött ügyvezetői szerepét is.

Aczél László karrierjét gyakornokként kezdte a Y&R-nál 1995-ben, majd az elmúlt két évtizedben az account ranglétra különböző fokain át vezetett az útja az ügyvezetésig 2007-ben. 2015-ben vezérigazgatóként a Y&R Group cégcsoport vezetését vette át. A cégvezető emellett Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetségének elnöki pozícióját is betöltötte nyolc éven át.

A Médiapiac kérdésére, hogy a MAKSZ elnöki pozíciójáról is lemond-e, azt válaszolta:

Igen, az a Younghoz kötődik, tehát le kell mondanom róla, rendkívüli tisztújítás lesz!

Palincsár László 23 év tapasztalattal rendelkezik az iparágban kreatív és média oldalon egyaránt, magyar és svéd ügynökségeknél. Az elmúlt négy évben a Team Red és Team Red Media cégeket vezette, ahol megerősítette az ügynökség vezető szerepét a Vodafone márkán, valamint új ügyfelekkel is bővültek, többek között a Media Markt-tal.

Aczél László elmondta:

Hálás vagyok, hogy a Y&R ennyi éven át támogatott és ilyen sikereket értünk el együtt. Gyakorlatilag együtt nőttünk fel a hazai céggel és ezért mindig kivételes helye lesz a szívemben, mint az első munkahelyem és a második otthonom. 23 év után azt gondolom bőven kivettem a részem a cégen belüli átstruktúrálásokból és változásokból, ezért most egy jó hosszú pihenést utaltam ki magamnak. Eközben folyamatosan nyitva tartom a szemem az iparágon belül és kívül zajló változásokra. Millió és egy ötletem van már – korai lenne arról beszélni, hogy elmegyek padel vagy gasztrónyugdíjasnak.

Andrew Dimitriou, a VMLY&R európai Elnöke megerősítette: „A budapesti Y&R mindig is a hálózatunk egyik legsikeresebb tagja volt. Amellett, hogy Aczél vezetése alatt megduplázták a forgalmat és az év ügynöksége címet megnyerték háromszor, a legtöbb cannes-i oroszlánnal is ők rendelkeznek és az Effien is mindig sikeresek voltak. Sajnáljuk, hogy László távozik, de mindketten megértjük, hogy semmi sem tarthat örökké. Evvel együtt üdvözöljük Palincsár Lászlót ebben az új szerepben, aki kétséget kizáróan bizonyította rátermettségét mind kreatív mind média oldalon. Vezetésével biztosak vagyunk abban, hogy az eddig teljesítményt egy új szintre emelhetjük és a VMLY&R további komoly sikereket ér majd el rövid és hosszútávon egyaránt.”

Palincsár László hozzátette:

Nagyon megtisztelő, hogy felkértek egy olyan cég vezetésére, amely ilyen sikereket ért el és ilyen dicső múlttal rendelkezik. Építeni fogunk az elért eredményekre, miközben a fókusz már egyértelműen a jövőn van. Bízom a munkatársaimban, komoly hitem van a szaktudásukban és fantasztikus ügyfélkörrel rendelkezünk. Az újjá alakuló VMLY&R hálózat révén új megközelítéseket hozunk be a piacra és olyan megoldásokat, amelyek a digitalizált világban sikerre viszik az ügyfeleinket és márkáikat. A célom az, hogy a VMLY&R egyértelműen a vezető legyen a hazai piacon az okos, digitális fókuszú, gyors reagálású és megoldásorientált cégek között.

Online nyílt nap az ELTE Informatikai Karán

2 órája

Az ELTE Informatikai Kara idén online formában rendezi meg csütörtökön a felvételi nyílt napját, ahol előadások, bemutatók és interaktív programok várják a pályaválasztás, felvételi előtt álló diákokat.

″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

2020. november 26.

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.