2011. június 30.

Aggódnak a szakszervezetek a közmédiás leépítés miatt

Az MTVA szerint ugyanakkor a szerdán aláírt kompenzációs megegyezés azt jelzi, hogy együtt tud működni a munkavállalókkal.

Az MTVA szerint ugyanakkor a szerdán aláírt kompenzációs megegyezés azt jelzi, hogy együtt tud működni a munkavállalókkal.

Az MTI-n keresztül vitázik egymással a Közmédiumok Szakszervezeti Tanácsa (KÖZSZAT) és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). Előbbi közleménye szerint a korábban elhtározott hatszáz fős leépítés súlyosan veszélyezteti a közmédiumok működését, utóbbi szerint viszont van bennük kompromisszumkészség, amit a munkvállalókkal szerdán aláírt komepnzációs megállapodás is jelez.

A KÖZSZAT-nak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint rendkívül aggályos, hogy "egy részleteiben ismeretlen üzleti terv és titokban tartott, alig három hónapra kidolgozott" műsorstruktúra alapján akarja az MTVA a közmédiumok dolgozóinak csaknem ötödét elbocsátani az idei évben. Attól tartanak, hogy a műsorkészítők 20-30 százalékát érintő tervek teljes műsortartalmak megszűnését, egyes műfajok eltűnését okozhatják.

Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője úgy reagált, hogy a csoportos leépítések miatti kompenzációs megállapodást a munkáltató és a munkavállalók érdekképviselete szerdán aláírta, ami azt bizonyítja, hogy igenis együtt tud működni munkavállalóival az MTVA. Hozzátette: a KÖZSZAT által kiadott nyilatkozat nem a megegyezést és a közmédia működésének megújulását szolgálja, azért ők továbbra is megállapodásra törekednek.

Lemondott Tarjányi Péter

2018. március 15.

A Zoom.hu ügyvezetője lemondott tisztségéről, feltehetően egy bírósági ítélet miatt. Frissítve!

Szervezeti változások az AVON-nál

2018. március 12.

2018. február 1-től újabb két országgal bővült az AVON Pannónia régiója, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Horvátország mellett Szerbia és Montenegró is csatlakozott a csoporthoz.