Az új, kibővített szerepkörében Hajós az AMC több mint 30 országának a terjesztését fogja vezetni.

Alelnökként Hajós Balázs jelenlegi felelősségi köre kiterjed a balti államokra, Oroszországra, Ukrajnára és a FÁK tagállamaira. A szakember felel majd több mint 30 ország és 15 csatornamárka terjesztéséből származó bevételéért, a kiemelt ügyfelekért, emellett a cégcsoport felsővezetésével együttműködve stratégiai disztrtribúciós terveket fog kidolgozni.

Kinevezését megelőzően Hajós Balázs az AMCNI budapesti központú regionális irodájának közép-európai terjesztési igazgatója volt, ahol fő felelőssége az új terjesztési lehetőségek és innovatív üzletfejlesztési stratégiák kialakítása volt.

Hajós székhelye alelnökként is Budapest marad. A társaság magyarországi központja a kinevezéssel egy időben tovább bővült: korábban átvették a JimJam több globális feedjét, így a Közel-Kelettől Oroszországon és Magyarországon át Portugáliáig és Afrika számos országáig a budapesti iroda irányítja és kezeli a gyerekcsatornát. Októbertől a Sundance TV egyik európai feedje, valamint az orosz AMC és MGM is a portfólióhoz kerül.

Fotó: Hajós Balázs

Hajós Balázs 2007 óta dolgozik a társaságnál. Közép-európai terjesztési igazgatóként aktívan közreműködött a csatornaportfólió kibővítésében Közép- és Kelet-Európában. Elindítását követően évről évre bővítette a Minimax terjesztését, amely mára 12 országban az egyik vezető gyerekcsatorna. Szakmai karrierje a televíziózásban 2000-ben indult, akkor a Canal+ csoporton belül a közép-európai piacok tartoztak hozzá. Hajós Balázs jogi végzettségét a Sorbonne Egyetemen megszerzett posztgraduális médiajogi és médiagazdaságtani diplomákkal egészítette ki.

Új vezető a T-Systemsnél

2020. október 8.

Operációs és standard megoldások igazgatóként csatlakozik a T-Systems Magyarország vezetéséhez Mihályi Gábor 2020. november 1-jével.


Több száz állás a média és marketing világából