Az új, kibővített szerepkörében Hajós az AMC több mint 30 országának a terjesztését fogja vezetni.

Alelnökként Hajós Balázs jelenlegi felelősségi köre kiterjed a balti államokra, Oroszországra, Ukrajnára és a FÁK tagállamaira. A szakember felel majd több mint 30 ország és 15 csatornamárka terjesztéséből származó bevételéért, a kiemelt ügyfelekért, emellett a cégcsoport felsővezetésével együttműködve stratégiai disztrtribúciós terveket fog kidolgozni.

Kinevezését megelőzően Hajós Balázs az AMCNI budapesti központú regionális irodájának közép-európai terjesztési igazgatója volt, ahol fő felelőssége az új terjesztési lehetőségek és innovatív üzletfejlesztési stratégiák kialakítása volt.

Hajós székhelye alelnökként is Budapest marad. A társaság magyarországi központja a kinevezéssel egy időben tovább bővült: korábban átvették a JimJam több globális feedjét, így a Közel-Kelettől Oroszországon és Magyarországon át Portugáliáig és Afrika számos országáig a budapesti iroda irányítja és kezeli a gyerekcsatornát. Októbertől a Sundance TV egyik európai feedje, valamint az orosz AMC és MGM is a portfólióhoz kerül.

Fotó: Hajós Balázs

Hajós Balázs 2007 óta dolgozik a társaságnál. Közép-európai terjesztési igazgatóként aktívan közreműködött a csatornaportfólió kibővítésében Közép- és Kelet-Európában. Elindítását követően évről évre bővítette a Minimax terjesztését, amely mára 12 országban az egyik vezető gyerekcsatorna. Szakmai karrierje a televíziózásban 2000-ben indult, akkor a Canal+ csoporton belül a közép-európai piacok tartoztak hozzá. Hajós Balázs jogi végzettségét a Sorbonne Egyetemen megszerzett posztgraduális médiajogi és médiagazdaságtani diplomákkal egészítette ki.

Kulcsterületeken erősít új szakértővel az EY

2018. április 20.

Partnerként csatlakozott az EY üzleti tanácsadással foglalkozó csapatához Demeter Ákos, aki korábban jelentős tapasztalatot szerzett mind a bank- mind a tanácsadói szektorban.