2011. július 19.

Ambruszter Géza a Gemius élén

Az új vezető a Carnationtől érkezett, ahol másfél évig töltötte be a médiavezetői pozíciót.

Az új vezető a Carnationtől érkezett, ahol másfél évig töltötte be a médiavezetői pozíciót.

A több mint 20 országban jelen lévő vállalatcsoport Amruszter Gézát nevezte ki a Gemius Hungary élére, miután Ács Tamás, a cég alapító projektvezetője ez év márciusától a nemzetközi csapatban folytatta pályafutását, a gemiusDirectEffect ügynökségi adszerver termékmenedzsereként. Ezt követően Wimmer Tamás vette át az ügyvezetői feladatokat, de alig egy hónap múlva távozott is.

Az új ügyvezető igazgató több mint 12 éves online szakmai pályafutása során a telekommunikációs szegmens meghatározó vállalatainál tevékenykedett kiemelt feladatkörökben: a Matávnál (ma Magyar Telekom) négy évig mint média- és stratégiai menedzser, majd a T-Systemsnél mint projektmenedzser, a Pannonnál (ma Telenor) pedig két évig volt business analyst.

Ügyféloldalon szerzett tapasztalatait a szakember 2007-től napjainkig elsősorban ügynökségi oldalon kamatoztatta. Az OMD-nél (Omnicom Group) szenior digitális médiatervezőként olyan ügyfeleken dolgozott, mint a Vodafone, a Citroën, a Henkel, vagy a Cetelem. Innen a ZenithOptimediához (Publicis Groupe) hívták, ahol megalapította és három évig vezette a csoport digitális divízióját, a Zed digitalt, főbb ügyfelei pedig a Toyota, a Sanofi-aventis, a British Airways, a Nestlé, ill. az Electrolux voltak. Ebben a pozícióban úttörőként tette meg azt a lépést, hogy összevonta az offline és online médiatervezést oly módon, hogy az offline tervezőket kiképezte a digitális médiatervezés rejtelmeire. A Gemius Hungary cégvezetői pozíciójába a Carnation Grouptól érkezett, ahol másfél évig töltötte be a médiavezető pozíciót. Itt már nemcsak a digitális, hanem az offline megjelenésekért is felelt (főbb ügyfelek: Coca-Cola, Telenor).

Ambruszter Géza évek óta vesz részt több szakmai közösség munkájában is: dolgozik az IAB Hungary (Interactive Advertising Bureau) oktatási, ill. mobil munkacsoportjában, továbbá tagja volt a hazai online közönségmérésre tendert kiíró bizottságnak, majd a nyertest felügyelő gIA Szakmai Bizottságnak is.

Lemondott Tarjányi Péter

2018. március 15.

A Zoom.hu ügyvezetője lemondott tisztségéről, feltehetően egy bírósági ítélet miatt. Frissítve!

Szervezeti változások az AVON-nál

2018. március 12.

2018. február 1-től újabb két országgal bővült az AVON Pannónia régiója, Magyarország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Horvátország mellett Szerbia és Montenegró is csatlakozott a csoporthoz.