Az elsősorban a digitális területre fókuszáló szakember korábban nagy hazai és nemzetközi márkákon dolgozott olyan ügynökségeknél, mint a Publicis, a Critical Mass, iletve kreatívigazgatóként a moszkvai Proximity BBDO-nál, és a montreali Sid Lee-nél.

"Az új, gyorsan változó világban jobb ötletekre és innovatív munkamódszerekre van szükségünk. Ötletekre, amelyek befolyásolják az emberek gondolkodását és megváltoztatják a viselkedésüket. Andrew pontosan az, akire most szükségünk van, hogy a DDB sikeres utazása folytatódjon. Alapos kutatást végeztünk, hogy ki illeszkedne legjobban hozzánk, és megtaláltuk a legjobb személyt a jövőnk és ügyfeleink jövője formálására" – mondja Hannes Wirnsberger, a DDB Budapest vezetője.

Szabó Béla stratégiai és innovációs igazgató hozzátette:

Cannes-ba látogatni, hírleveleket olvasni és YouTube-videókat nézni elegendő lehet ahhoz, hogy tudjuk, mi folyik a márkaépítés és a kortárs marketing világában. Azonban tudni és tenni két külön világ. Andrew Kontrának megvan a tapasztalata az újfajta, okos digitális integrációhoz. Ez nem látványos, de üres reklámokról, hanem üzleti intelligenciáról és horizontálisan integrált gondolkodásról szól.

Andrew Kontra kifejtette: „Szakmai szemmel a DDB képzett, innovatív kollégák gazdag tárházát nyújtja, és lenyűgöz az előttünk álló nagyszerű projektek lehetősége. Személyes szinten pedig alig várom, hogy megtapasztalhassam azt az országot és népet, ahonnan részben a gyökereim sarjadnak.”

A szakember néhány kanadai munkája itt látható, a lenti interjút pedig moszkvai évei alatt, a 2013-as Golden Drum kapcsán késztették vele:

 

Andrew Kontra elődje, Tordai Péter elhagyja a DDB-t. Hannes Wirnsberger ennek kapcsán köszönetét fejezte ki többéves elkötelezettségéért és a sikeres közös munkáért.


Több száz állás a média és marketing világából