2012. május 09.

Az RTL vezére a legbefolyásosabb

Megint Dirk Gerkens került a médiás toplista élére, melyet az RTL egyébként is ural: az első tízben hárman vannak. Hátrébb sok volt viszont a változás

Megint Dirk Gerkens került a médiás toplista élére, melyet az RTL egyébként is ural: az első tízben hárman vannak. Hátrébb sok volt viszont a változás.
Dirk Gerkens

Ötödik alkalommal állították össze a legbefolyásosabb mnédiások toplitáját, melyet a Media Hungaryn mutatott be a Marketing&Média. Az első helyen nem volt változás: a listát továbbra is Dirk Gerkens, az RTL Klub vezére vezeti. A ki- és belépők száma viszont rekordot döntött: idén 14 új név került a listára.

Az RTL - lévén a legnagyobb médiacég - hagyományosan erős a listán, idén is három vezetője került az első tízbe: Vidus Gabriella kereskedelmi igazgató (egyben az r-time ügyvezetője) ezúttal az ötödik helyig jutott, míg Kolosi Péter programigazgató a 8. helyen zárt. A rivális TV2 részéről csak Simon Zsolt szerepel az első tízben, igaz, ő rögtön a második. Az sokat elmond a két médiacég versenyhelyzetéről, hogy a top50-ben sem találunk több TV2-es szakembert.

A legelőkelőbb helyen jegyzett médiaügynökségi vezető Somlói Zsolt: a MindShare ügyvezetője a negyedik helyen végzett. Mellette a top10-be Németh Béla, az Initiative első embere került be. Az első tízben nincsen ügyféloldali szakember, ebből a társaságból a legelőrébb Horváth-Magyary Nórát, a K&H kommunikációs igazgatóját találjuk, ő a 22. Ami a "szürke eminenciásokat" és a hatósági embereket illeti: Szalai Annamária kiesett a top10-ből (11.), bejött viszont Simicska Lajos, aki a 7. helyen szerepel.

Az első tíz helyezett

1. Dirk Gerkens/RTL Klub, vezérigazgató

2. Simon Zsolt/TV2, vezérigazgató (A Simon Zsolttal korábban készült rádióinterjúnk elérhető ezen a linken.)

3. Bayer József/Axel Springer, ügyvezető igazgató

4. Somlói Zsolt/MindShare, ügyvezető igazgató (A Somlói Zsolttal korábban készült interjúnk elolvasható itt.)

5. Vidus Gabriella/r-time ügyvezető igazgató, RTL Klub kereskedelmi igazgató (A Vidus Gabriellával készült rádióinterjúnk meghallgatható itt.)

6. Mihók Attila/Ringier ügyvezető igazgató, Népszabadság vezérigazgató (A Mihók Attilával készült rádióinterjúnk meghallgatható ezen a linken.)

7. Simicska Lajos

8. Kolosi Péter/RTL Klub, programigazgató és Szabó György/Sanoma Media, vezérigazgató (Szabó Györggyel készült rádióinterjúnk elérhető itt.)

10. Németh Béla/Initiative Budapest, ügyvezető igazgató (A vele készült interjúk elérhetőek itt és itt.)