2018. július 12.

Az UniCredit aláírta a Women in Finance Chartát

Vállalja, hogy teljes mértékben támogatja a nemek sokszínűségének javítását a pénzügyi szolgáltatások szektorában az Egyesült Királyságban és világszerte.

A kezdeményezéshez kapcsolódó kötelezettségvállalás része az UniCredit csoportszintű sokszínűségi cselekvési tervének, amelyet a bank részéről már több, a nemek kiegyensúlyozottabb megoszlását a szervezet minden szintjén elősegítő határozott intézkedés előzött meg. A chartához való csatlakozás részeként és a többi aláíróhoz hasonlóan az UniCredit a nemek közötti egyensúlyra vonatkozó belső célszámokat határoz meg, amelyeket 2018 szeptemberében jelent be.

Jean Pierre Mustier, az UniCredit vezérigazgatója így kommentálta a hírt: „A sokszínűség és a nemek közötti egyenlőség kulcsfontosságúak az UniCredit számára, és büszkék vagyunk a kollégáink körében már most is meglévő sokszínűségre. Arra törekszünk, hogy munkakörnyezetünk a tiszteletre és folyamatos tanulásra épüljön összhangban a „One Bank, One UniCredit” vállalati kultúránkkal, és hogy az európai pénzügyi szektor egyik legjobb munkaadójává váljunk. Tisztában vagyunk azzal, hogy a célunk eléréséhez folyamatos befektetésre van szükség a sokszínűség és a nemek közötti egyensúly javítása terén.”

Az UniCredit 2017-ben indította el csoportszintű sokszínűségi cselekvési tervét, amely a sokszínűség minden szinten történő fejlesztésére és támogatására összpontosít a toborzás és a tehetséggondozás, a szakmai fejlődés, a bérezés, a munka és a magánélet közötti egyensúly, a tájékoztatás és az oktatás terén egyaránt. Az esélyegyenlőségről és a megkülönböztetés elleni harcról szóló közös nyilatkozat (Joint Declaration on Equal Opportunities and Non Discrimination) 2008-as aláírása óta az UniCredit elkötelezett munkatársi közösségének nagyobb sokszínűsége és a nemek közötti egyensúly javítása mellett. Az UniCredit 2011-ben indította el a nemek közötti egyenlőség programját (Gender Balance Programme), 2013-ban pedig a nemek közötti egyensúlyt monitorozó rendszert (Gender Balance Dashboard) is magában foglaló globális egyenlőségi irányelvet (Global Equality Policy) vezetett be - írják.

A bank 2015-ben csatlakozott 30% Clubhoz, és a nők szerepvállalását elősegíteni hivatott Women’s Empowerment Principles alapelvek aláírásával ismételten kötelezettséget vállalt a munkaerő nemek közötti kiegyensúlyozottabb megoszlására a csoport minden szintjén és a tehetséges nők támogatására. 2017 novemberében az UniCredit aláírta az Európai Üzemi Tanács munka és magánélet egyensúlyára vonatkozó új közös nyilatkozatát, ezzel ismételten hangsúlyozva a munkavállalók iránti tisztelet fontosságát - teszik hozzá.