2018 márciusától Dr. Baráth Andrea látja el a cégcsoport marketing igazgatói feladatait, aki a Procter & Gamble-tól érkezik a Central Médiacsoport menedzsmentjébe. A jövőben az új vezető kiemelt feladatai közé tartozik a termékportfolió marketing stratégiája mellett a Central Médiacsoport tudásmenedzsment rendszerének fejlesztése is.

Dr. Baráth Andrea személyében tapasztalt vezető kerül a Central Médiacsoport újonnan kialakításra kerülő csoportszintű marketing igazgatói posztjára. Munkájára a szakmai kíváncsiság, és az ebből fakadó folyamatos kísérletező kedv a jellemző, kiterjedt gyakorlati tudással rendelkezik marketing és innováció menedzsment területeken. Korábbi munkája során hatékonyan ötvözött online kommunikációs, e-kereskedelmi, és üzletfejlesztési eszközöket négy kontinens online FMCG piacai stratégiájának felépítésében és sikeres működtetésében.

 

Jelenlegi kinevezése előtt 11 évet töltött a Procter & Gamble-nél, ahol pályakezdőként elhelyezkedve került először a cégcsoport budapesti majd regionális, genfi irodájába. Onnan hét évvel később a Cincinnati központba, ahol Globális Háztartási Vegyiáru Digitális Üzletágvezetőjeként sikerrel tervezte meg, és építette fel a háztartási termékcsoport portfóliójának globális online stratégiáját és e-kereskedelmi rendszerét. Dr. Baráth Andrea egy korábban tradicionálisan offline gondolkodású FMCG termékportfoliónak épített az elmúlt öt évben globális online stratégiát. Ennek az e-kereskedelmi tevékenységnek kritikus szerepe volt a P&G háztartási termékcsoport üzleti modelljeinek sikeres megújításában.

 

A Central Médiacsoport nyomtatott kiadványai a hazai médiapiac meghatározó magazinjai, több közülük igazi családtag a magyar háztartásokban. Online kiadványaink is megkerülhetetlen vezetők saját szegmenseikben. Nagyon komoly szakmai tudás áll az erős, karakteres, tradicionális márkák mögött. Ez a tudásbázis az, amit piacvezető szerepünket megtartva fogunk továbbépíteni a jövőben is.

Andreától azt várjuk, hogy az egyre turbulensebbé váló médiapiaci környezetben szerkesztőségeinkkel együttműködve vegyen részt az előttünk álló építkezés megtervezésében, és vezesse azt marketing, és üzleti intelligencia oldalról.”

- nyilatkozta Mészáros Kinga, a Central Médiacsoport stratégiai vezérigazgató-helyettese a kinevezés kapcsán.

„Az innovációs lehetőségek folyamatos keresése és a kísérletezés olyan univerzális vezetői értékek, amik nélkül a piacok változását stratégiai szinten lehetetlen lenne irányítani, mindegy, hogy milyen szektorról, vagy termékről beszélünk. A marketing sosem volt izgalmasabb és komplexebb terület, mint napjainkban. A hagyományos kommunikációs eszközök mellett elengedhetetlen a digitális eszköztár folyamatos stratégiai fejlesztése.

Az üzleti modellek megújításának egyik legfontosabb kihívása, hogy minden változtatással üzleti értelemben is értéket teremtsünk; fenntartsuk, és erősítsük az adott üzletág jövedelmezőségét. Számomra ez a siker mércéje.”

–mondta el Baráth Andrea.

 

A Central Médiacsoport marketing igazgatója marketing - termék mátrix szervezeti struktúrában támogatja jövőben a Central kiadvány-portfoliójának marketing munkáit, valamint irányítja a cégcsoportos márkaépítési feladatokat.

 

 

″Aki akar dolgozni, el tud helyezkedni″

2 napja

MMOSZ elnöke: Tudjuk, honnan indultunk, éppen ezért tekintjük egyik legfontosabb küldetésünknek, hogy csak a szakmai sztenderdek szerint működő cégek foglalkozhassanak kölcsönzéssel.