2011. január 17.

Betegszabadságra megy Steve Jobs

A stratégiai döntésekből továbbra is kiveszi a részét az Apple vezére, és a pozícióját is megtartja a friss bejelentés szerint.

A stratégiai döntésekből továbbra is kiveszi a részét az Apple vezére, és a pozícióját is megtartja a friss bejelentés szerint. Azt azonban nem tudni, hogy miért vált szükségessé a kényszerpihenő, és meddig tart.

Megint nélkülöznie kell vizionárius vezérét az Apple-nek, miután Steve Jobs a cég minden munkatársához eljuttatott közleményben jelentette be: az igazgatótanács engedélyével betegszabadságra vonul.

Nem tudni, hogy mennyi időről van szó, de nem ez az első eset, hogy Jobs kénytelen hosszabb időre háttérbe vonulni. 2009-ben májátültetése volt, azóta nem érkeztek negatív hírek az állapotáról. Állapota legutóbbi rosszabodását az Apple tőzsdei árfolyama is megérezte.

Jobs ugyanakkor azt írja, hogy nem mond le a vezérigazgatói pozícióról, és a stratégiai döntésekben továbbra is résztvesz. A napi működésért ugyanakkor Tim Cook felel a továbbiakban.

"Nagyon szeretem az Apple-t, és remélem, minél hamarabb visszatérhetek. Azonban én és a családom kérjük, hogy legyenek tekintettel a magánéletünkre" - zárul a levél.

Címkék: steve jobs apple

Jelentős változásokra kell készülniük a hazai cégeknek

2018. szeptember 20.

Számos, a hazai vállalkozásokat is érintő módosítást tartalmaz az eddigi gyakorlathoz képest az Európai Bizottság által elfogadott Adókikerülés Elleni Direktíva (ATAD) - olvasható a lapunknak elküldött közleményben.