2010. július 01.

Búcsúzik Larry King

A tőle megszokott malíciával jelentette be a CNN sztárja, hogy megválik esti beszélgetős műsorától. Aki nem a kalapját veszi – hanem a hózentrógerét.

A tőle megszokott malíciával jelentette be a CNN sztárja, hogy megválik esti beszélgetős műsorától. Aki nem a kalapját veszi – hanem a hózentrógerét. De azt is máshol. És semmiképpen sem kamerák előtt. Leginkábbpedig családi körben. Aaz érem másik oldalának némely szakírók azt gyanítják: az idő múltával a sztár már nem kérdezett olyan keményen, mint egykor. Ez pedig kevesebb nézőt vonzott.

„Lezárult életem ezen szakasza, de már arra tekintek előre, mit hoz a következő. Itt az ideje, hogy szögre akasszam az esti nadrágtartót” – jelentette be őzre tervezett búcsúját a hetvenhetedik évében járó riporter-showman, aki nemrégiben ünnepelhette műsora, a Larry King Live indulásának huszonötödik évfordulóját. Teljesen azért nem száll ki a híriparból, és a CNN nézői is láthatják majd, de immár egyedi produkciókban. Felszabaduló idejét (hetedik) feleségévelés fiaival töltené. Velük minden bizonnyal kíméletesebben bánik majd, mint interjúalanyaival, akiket – legyenek filmsztárok, milliomosok vagy politikusok – annak rendje s módja szerint megtáncoltatott.

A nyilatkozni vágyók ennek ellenére tolongtak nála, így a produkcióban – amely világcsúcsot állított fel saját műfajában azzal, hogy a leghosszabb ideje jelentkezik ugyanazon az adón – hírességek sora fordult meg. Elücsörgött nála Richard Nixon óta valamennyi amerikai elnök (azaz összesen nyolc darab szuperhatalom-fő), de az ő nevéhez fűződik a kilencvenes évek eleji közel-keleti sztárinterjú. Ennek során egy műsorban kapott szót Jasszer Arafat palesztin vezető, Husszein jordániai uralkodó és Jichak Rabin, Izrael kormányfője. Noha a bennfentesek már azt találgatják, ki lehet Larry King utóda (vagy legalábbis a felszabaduló idősáv ura), a koros műsorvezető már el is pöttyentette: szerinte az American Idol (az egyik tengerentúli Ki mit tud?) műsorvezetője, Ryan Seacrest lehetne az optimális megoldás.

Egyes (akár gonoszkodó, akár realisztikus) tudósítások megjegyzik: a Larry King Live mutatói az utóbbi időben nem voltak valami hirdetőhívogatóak. A Fox News Hannity-je és az MSNBC-n látható Rachel Maddow Show is rendszeresen verte a sztárriportert.

Nagy változások jönnek a munka világában

2019. március 13.

Már nem munkakörre, sőt nem is készségeket szem előtt tartva, hanem tanulási potenciál alapján kell keresni a munkavállalókat, hangzott el az SAP a „Future of work now” című rendezvényén.