2011. szeptember 30.

CSR szakvezető lett Kőszegi András

Októberben indul a képzés a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF).

Októberben indul a képzés a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán (BKF).
Kőszegi András (forrás: Mediapedia.hu)

CSR Menedzsment képzést indít október elejétől a BKF, melynek új szakvezetője lesz Kőszegi András kommunikációs tanácsadó, a BrandTrend vezetője személyében. Mellette Gyene Gyöngyvér szociálpszichológus, az NFÜ vezető tanácsadója lesz a másik szakvezető. A képzés kétéves, és a már diplomával rendelkezőket célozza meg.

"Elég nagy a bizonytalanság a CSR területén. Sok oka van ennek. Például sokfélék a szereplők is: vállalatok, ügynökségek, állami szervezetek és civilek. Az érintettek nincsenek felkészülve a közös munkára, hiszen nem egy nyelvet beszélnek. Kevesen képesek helyesen mérlegelni, hogy egyáltalán kell-e, és ha igen, akkor hol, mit és hogyan tenni a CSR világában. Ne csak beszéljünk róla végre, hanem csináljuk is jól. Ezt a képességet, gyakorlati kompetenciát igyekszünk átadni a hallgatóknak" - mondta el Kőszegi András a képzésről.

"A vállalatok dolgozói konkrét csr ismeret hiányában nem nagyon tudnak például csr tanácsadót sem választani, hiszen ők maguk sincsenek tisztában a csr játékszabályaival. Így sok esetben egy csr projekt vagy aktivitás, klasszikus pr vagy média ügynökségnél landol. És hát ott is kevés a felkészült csr-hez értő szakember. Ha már itt kötnek ki a megbízások, akkor jó lenne, ha ezen a területen is lennének képzett, kompetens kollégák" - tette hozzá.

Pusztay András az Index vezérigazgatója

4 órája

A szakember, aki korábban már hat éven át állt a médiavállalat élén, az Indamedia Zrt. gazdasági igazgatói pozíciójába távozó Andacs Botond helyére érkezik.