2010. július 15.

Cselényi megy – de picit még marad

Közös megegyezéssel távozott posztjáról a Duna Televízió elnöke. Pedig még 2013-ig szólt a megbízatása.

Közös megegyezéssel távozott posztjáról a Duna Televízió elnöke. Azon ritka közmédium-vezetők egyike volt, akinek sikerült újráznia posztján – 2013-ig szóló mandátumát azonban nem tölti ki. Olyan emberi veszi át (ideiglenesen) a marsallbotot, akit ő maga vitt oda. Az átmeneti vezető megbízatása hetekre, esetleg hónapokra szól. Aztán itt az új médiarendszer szabályai alapján kinevezett vezető.

A köztévé és az azt felügyelő közalapítvány tájékoztatása szerint a médiatörvény helyébe lépő csomag megszavazásának tervezett időpontjában lép hatályba a lemondás. Az egyik testületi tag közlése szerint nagyot nyestek Cselényi László végkielégítésén: a neki járó 42 havi pénz felét fizetik csak ki neki.

Az elnök távozását követően a Duna Televízió Zrt. irányítását A. Szabó Magda ügyvezető alelnökként látja el. A távozás okát eddig hivatalosan nem jelölték meg.

A lépéssel a hazai közmédia és médiafelügyelet rendszerének egyetlen teljes jogkörrel bíró vezetője marad: Vince Mátyás, az MTI elnöke. A hírközlési és a médiahatóság elnöke lemondott, az MTV élére két és fél éve nem sikerült elnököt választani, a Magyar Rádió elnökének megbízatása pedig augusztus elsejéig szól.

Egyre több fiatal gondol az öngondoskodásra

2 órája

Sokan nincsenek tisztában azzal, mit jelent valójában az öngondoskodás, mi a szerepe a mindennapokban? Pedig gyakran ez jelentheti a kiutat az anyagi bizonytalanságból, kiszolgáltatottságból.

Így lehet hatékonyabb a munkaerő megtartása

2 órája

A közelmúltban több változás is történt a Munkavállalói Résztulajdonosi Program (MRP) szabályozásában, amelyeknek köszönhetően egyre több társaság alkalmazza ezt az ösztönző eszközt.