Új szervezeti struktúrát és digitális transzformációs törekvést jelentett be az ügynökség.

"A digitális jövő formálásának első fontos lépése, hogy az online világ minden területén magas szintű szakmai párbeszédet tudjunk folytatni partnereinkkel amellett, hogy a tradicionálisan sikeres üzletágaink és kompetenciáink továbbra is erősek maradnak. Továbbra is hiszünk abban, hogy a fejlődés kulcsa a szakmailag kiváló csapatunk és a folyamatos, élethosszig tartó tanulás." Ennek szellemében Szabó Edina az újonnan létrehozott OMG ügyvezető igazgatói pozíciójában folytatja tovább pályafutását.

Új feladatköre szélesebb területet ölel fel: többek között a teljes médiaügynökségi csoport kereskedelmi stratégiájáért, médiavásárlási feltételek tárgyalásáért, az OMG aktuális és jövőben ügyfél igényekre szabott termék és szolgáltatás portfóliójának fejlesztéséért és árazásáért lesz felelős.

A stafétabotot Kosaras Klaudiának adja át az OMD ügyvezetői igazgatói székében. Mint írják, ő az egyértelmű választás, hiszen az itt töltött 13 év alatt mind az ügyfelek, mind a kollégák elismerését kivívva számos szép eredményt, szakmai díjat és elismerést tudhat magáénak.

Az OMD stratégiai átalakulásának középpontjában az új “Super Team” koncepció áll. "Kollégáink a klasszikus displaytől kezdve a programmatic vásárláson át a hirdetéskiszolgálásig a teljes online ökoszisztémát lefedve képesek lesznek hiteles, szakmailag megalapozott, ugyanakkor az ügyfél márkáját fókuszban tartott project-ek teljeskörű menedzselésére. Ennek alappillére a teljes cégcsoportra kiterjedő digitális képzési program, melyet januárban indítunk. A programmatic specialisták segítségével a “klasszikus” tervezők mély elméleti és gyakorlati tudást szereznek e területen, míg a programmatic specialisták elmélyülnek a display tervezés rejtelmeiben. Adserving területen is jelentősen bővítjük a szakértő kollégák körét, ezzel biztosítva az egységes tudást. Hiszünk abban, hogy nem a vásárlási mód a meghatározó az online médiatervezésben és vásárlásban, ezért olyan “all display” szakembereket képzünk, akik teljeskörű rálátással e területre a legjobb szakmai javaslatot tudják nyújtani" - áll a közleményben.

A jelenlegi öt ügyfél csoport a jövőben három csoporttá alakul, team-enként két senior kolléga vezetésével. Az ügyfél csapatok munkáját digitális és stratégiai divíziók támogatják Yasar Umut Digital Director és Néz Kata Strategic Director vezetésével.