2012. szeptember 24.

Disztribúciós vezető az AXN-nél

Korábban ez a pozíció nem létezett a magyar piacon.

Korábban ez a pozíció nem létezett a magyar piacon.
Lukács Tamás Lukács

Lukács Tamás Lukácsot nevezte ki magyarországi disztribúciós vezetőnek a Sony Pictures Television Networks (SPTN). A pozíció korábban nem létezett, a szakember felelőssége szeptembertől a teljes AXN csatornacsalád értékesítésére terjed ki a magyar piacon.

Lukács Tamás Lukács a feladatot a budapesti irodából látja el, és Hubert Drabik közép-európai regionális disztribúciós igazgató felé tartozik elszámolással. Feladata a cég és a kábelszolgáltatók kapcsolatának felügyelete mellett az új terjesztési stratégia kidolgozása. Kinevezése nem érinti a reklámértékesítést, ezt továbbra is az r-time végzi.

A szakember immár 10 éves tapasztalattal rendelkezik a médiapiacon. Előzőleg hasonló pozícióban dolgozott a Viasatnál, azelőtt pedig a Magyar Televíziónál és az Inforádiónál szerzett tapasztalatokat.

A magyarországi lépések az SPTN nemzetközi stratégiájába illeszkednek. Az itteni növekedésen túl Varsóban, Zágrábban és Prágában is új irodákat nyitott a cég. A cél, hogy az egyes piacok csatornáinak marketing-, terjesztési és PR-tevékenységét helyben meg tudják oldani. Ezzel lezárult a médiacég terjeszkedési stratégiájának legfontosabb fázisa, közölték.