2011. szeptember 08.

Dobos Menyhért a Duna TV új vezére

Előtte a a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tartalomelőállítási vezérigazgató-helyettese volt, szeptember második felétől veszi

Előtte a a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) tartalomelőállítási vezérigazgató-helyettese volt, szeptember második felétől veszi át a posztot.
Dobos Menyhért

Dobos Menyhért lett a Duna TV vezérigazgatója, miután Ókovács Szilveszter az Operaház kormánybiztosi pozíciójáért otthagyta a köztévét. Az MTVA korábbi tartalomelőállításért felelős vezér-helyettese szeptember 21-től tölti be a pozíciót - közölte az MTI.

Mellette a Médiatanács második jelölési körében Stein Róbert, az MTVA regionális hálózatának irányításáért és a kisebbségi műsorokért felelős főszerkesztője volt még versenyben. Ebben a körben a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma már egyszerű többséggel döntött.

Második körre azért volt szükség, mert a két korábbi jelölt, Amin Zoltán, a Duna TV szolgáltatási vezér-helyettese és Gazsó L. Ferenc, az MTVA közéleti- és dokumentum műsorainak főszerkesztője nem kapták meg az első körben szükséges kétharmados többséget a kuratóriumtól.

Dobos Menyhért 1969-ben lett a Magyar Televízió munkatársa kép- és hangtechnikusként, majd az MTV ügyfélkapcsolati osztályának vezetőjévé lépett elő. Később a szervezeti kapcsolatok főosztályvezetője, majd az alelnöki, illetve az elnöki kabinet vezetője lett. Az MTV Közéleti Főszerkesztőségének, vagyis a Közéleti, a Vallási és Egyházi, a Kisebbségi és a Határon-túli Műsorok szerkesztőségének munkáját 2003-tól 2010. június 6-áig irányította. 2010. június 7-től az MTV programtanácsának tagja, az m1 és az m2 megbízott műsorigazgatója, 2010 novemberétől szolgáltatási vezérigazgató-helyettes volt.