2011. szeptember 01.

Dobos Menyhért vagy Stein Róbert lehet a Duna TV vezére

A Médiatanács két korábbi jelöltje nem kapott kellő támogatottságot, így újabb két embert neveztek meg.

A Médiatanács két korábbi jelöltje nem kapott kellő támogatottságot, így újabb két embert neveztek meg.

Dobos Menyhértet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) jelenlegi tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettesét és Stein Róbertet, az MTVA regionális hálózatának irányításáért és a kisebbségi műsorokért felelős főszerkesztőjét javasolja vezérigazgató-jelöltnek az NMHH Médiatanácsa.

Ez már a második javaslati kör, mivel Ókovács Szilveszter távozásáról szóló bejelentése után először Amin Zoltánt és Gazsó L. Ferencet jelölték, ám ők nem kapták meg a szükséges szavazati arányt a  kuratóriumtól az augusztus 31-i ülésen.

A médiatörvény alapján a Közszolgálati Közalapítvány dönthet tulajdonosként a közmédia vezérek kinevezéséről és elbocsátásáról, viszont a Médiatanács tehet javaslatot személyükre. A jelöltekről aztán a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriuma dönthet.

Az új vezérigazgatóra azért van szükség, mert Ókovács Szilveszter augusztus 22-vel kormánybiztos lett a Magyar Állami Operaháznál. A törvény kizárja, hogy egyszerre közmédia vezér és kormánybiztos legyen. Mint nyilatkozta: még egy hónapig foglalkozik a Duna TV-vel, hogy "elvarrja a szálakat".